KookJij

Canneloni van kreeft met mascarpone en aardappel

Een heerlijk canneloni van kreeft met mascarpone en aardappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: unilever
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Canneloni van kreeft met mascarpone en aardappel te bereiden

Kook de kreeften 5 minuten in een courtbouillon. Spoel de kreeften koud en maak ze vervolgens schoon. Snijd het vlees van de scharen in stukjes en halveer de staarten. Zet de karkassen op met wat visfond en kook hier een krachtige coulis van. Snijd de aardappelen in blokjes en blancheer deze kort in gezouten water. Blancheer de lasagnevellen in gezouten water. Meng de gesneden kreeft samen met de aardappelblokjes en de dragon door de mascarpone. Verdeel het mengsel over de lasagnevellen en rol ze op. Regenereer de kreeftenrolletjes en de staarten in de combisteamer. Of 15 minuten in een stoompan. Verwarm de bearnaise saus. Leg de rolletjes in een diep bord samen met de bearnaise saus en de coulis. Serveer er courgettelinten bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

giovi

giovi zegt:
Voor een lager pijngehalte steek je de kreeft met een vlijmscherp mes vlak achter de ogen en gooi je ze alsnog in het ziedende water -een scheutje olijfolie daarin maakt het smeuiger.
mvg
giovi
MAKE

MAKE zegt:
het water komt me al in de mond maar als ik dat ga kunnen klaarspelen om het zelf te maken dat is andere koek;)