Recept
« Terug naar recepten
Cantuccini
PT30M
Cantuccini
Een heerlijk cantuccini recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
? personen
Categorieën:
- > Brood - Bakken
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cantuccini te bereiden
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180 graden. Roer in een kom de boter en suiker tot een romig mengsel. Klop de eieren, citrusraspel en de Vin Santo erdoor. Meng de gezeefde bloem, het bakpoeder, anijszaad, de amandelen en een snufje zout en doe dit door het eiermengsel.
Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Bestuif het werkvlak en je handen met bloem. Vorm van het deeg drie lange worsten (3 cm hoog en 5 cm breed). Leg ze op de bakplaat, met voldoende onderlinge tussenruimte (ze worden iets breder). Bak ze 20 minuten, tot ze goudgeel en droog maar toch nog een beetje zacht zijn. Neem ze direct uit de oven en snijd ze in schuine plakjes van 2 cm dik: maak een zagende beweging door het korstje en snijd ze dan in een snelle beweging door. Werk voorzichtig, de koekjes zijn nu nog erg broos.
Leg de koekjes op hun kant op de bakplaat en bak ze nog 5 - 10 minuten, om ze verder uit te drogen. Ze zijn klaar als ze licht kleuren en langs de randen wat donkerder zijn. Laat de koekjes afkoelen. In een afgesloten trommel kunnen ze enkele weken bewaard worden.
Verwarm de oven op 180 graden. Roer in een kom de boter en suiker tot een romig mengsel. Klop de eieren, citrusraspel en de Vin Santo erdoor. Meng de gezeefde bloem, het bakpoeder, anijszaad, de amandelen en een snufje zout en doe dit door het eiermengsel.
Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Bestuif het werkvlak en je handen met bloem. Vorm van het deeg drie lange worsten (3 cm hoog en 5 cm breed). Leg ze op de bakplaat, met voldoende onderlinge tussenruimte (ze worden iets breder). Bak ze 20 minuten, tot ze goudgeel en droog maar toch nog een beetje zacht zijn. Neem ze direct uit de oven en snijd ze in schuine plakjes van 2 cm dik: maak een zagende beweging door het korstje en snijd ze dan in een snelle beweging door. Werk voorzichtig, de koekjes zijn nu nog erg broos.
Leg de koekjes op hun kant op de bakplaat en bak ze nog 5 - 10 minuten, om ze verder uit te drogen. Ze zijn klaar als ze licht kleuren en langs de randen wat donkerder zijn. Laat de koekjes afkoelen. In een afgesloten trommel kunnen ze enkele weken bewaard worden.
Mijn kookverhaal (Camilla Uitermark)
Heerlijk ook om in de Vin Santo te dopen.