KookJij

Caponata Siciliana

Een heerlijk caponata siciliana recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 6-8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Caponata Siciliana te bereiden

Halveer de aubergine, kerf het vruchtvlees met een mes kruislings in en strooi er zout over. Laat de auberginehelften in een vergiet of op keukenpapier ½ uur uitlekken. Spoel het zout eraf onder de kraan, dep ze droog en snijd ze in blokjes van ca. 2,5 cm.
Verhit de olie in een grote pan en voeg de ui, paprika en selderij toe. Roer dit kort door elkaar. Temper het vuur en bak de groenten onder af en toe roeren ongeveer 5 minuten. Voeg de aubergine toe en bak de groenten nog 5 minuten verder onder af en toe roeren.
Voeg de courgette toe en bak deze al roerend nog enkele mintuten mee.
Snijd de tomaten in grove stukken en voeg ze samen met het tomatensap uit het blik bij de groenten in de pan. Voeg dan de overige ingrediënten toe, uitgezonderd de kappertjes en de olijven en laat het geheel nog 2 minuutjes doorsudderen.
Voeg dan de olijven en de kappertjes toe en laat het gerecht nog een minuut of 15 sudderen zonder deksel om een deel van het vocht te verdampen.
Maak het gerecht op smaak af met zout en peper en server het warm of koud.

Mijn kookverhaal (Peter Housmans)

Dit is de Italiaanse/Siciliaanse variant op het Franse gerecht ratatouille. Je kunt het geven als groentengerecht/bijgerecht bij b.v. pasta- of rijstgerechten.
Mijn ervaring is dat het de tweede dag nog lekkerder is. De eerde dag kun je het warm eten en de tweede dag bijvoorbeeld koud.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst