KookJij

Cappucino van groene asperges

Een heerlijk cappucino van groene asperges recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cappucino van groene asperges te bereiden

1. Schil 500 g groene asperges en snij ze in stukjes. Kook ze in 20 minuten gaar in 4 dl kippenbouillon. Hou acht aspergepunten apart, mix de rest met de bouillon.
2. Klop 1 dl room lobbig. Roer de helft ervan door de soep. Breng ze op smaak met worcestershiresaus, peper en zout.
3. Breng de soep weer tot tegen de kook aan en zet er nog even de mixer in tot ze een beetje gaat schuimen (net als cappuccino). Verdeel ze over de kopjes.
4. Werk af met de rest van de room, de aspergepunten en een rivierkreeftje of garnaaltjes. Bestrooi met geroosterde amandelschilfers.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Yvonne

Yvonne zegt:
Heerlijk...
Fleur

Fleur zegt:
Beste Marijke, wat een super recept is dit. Echt heel erg lekker. Bedankt, Fleur