Recept
« Terug naar recepten
Cappucino van groene asperges
PT30M
Cappucino van groene asperges
Een heerlijk cappucino van groene asperges recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cappucino van groene asperges te bereiden
1. Schil 500 g groene asperges en snij ze in stukjes. Kook ze in 20 minuten gaar in 4 dl kippenbouillon. Hou acht aspergepunten apart, mix de rest met de bouillon.
2. Klop 1 dl room lobbig. Roer de helft ervan door de soep. Breng ze op smaak met worcestershiresaus, peper en zout.
3. Breng de soep weer tot tegen de kook aan en zet er nog even de mixer in tot ze een beetje gaat schuimen (net als cappuccino). Verdeel ze over de kopjes.
4. Werk af met de rest van de room, de aspergepunten en een rivierkreeftje of garnaaltjes. Bestrooi met geroosterde amandelschilfers.
2. Klop 1 dl room lobbig. Roer de helft ervan door de soep. Breng ze op smaak met worcestershiresaus, peper en zout.
3. Breng de soep weer tot tegen de kook aan en zet er nog even de mixer in tot ze een beetje gaat schuimen (net als cappuccino). Verdeel ze over de kopjes.
4. Werk af met de rest van de room, de aspergepunten en een rivierkreeftje of garnaaltjes. Bestrooi met geroosterde amandelschilfers.
Yvonne zegt: