KookJij

Carbonade op de Manier van l 'Esterhazy

Een heerlijk carbonade op de manier van l 'esterhazy recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron: Tante Pau 1947
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Carbonade op de Manier van l 'Esterhazy te bereiden

1).Verhit de olie in de pan en bak de spekjes uit, zonder dat ze knapperig worden. Haal het spek uit de pan (leg het even apart, later heb je het weer nodig) en doe de carbonades in de pan. Laat ze 5 minuten op elke kant liggen om ze te bruinen en voeg dan toe in de pan om het vlees heen de uien, knoflook, wortel, selderij, thijm, peterselie en paprikapoeder. Hussel even en doe het deksel op de pan en laat het 10 minuten braiseren op het vuur.
2).Ondertussen doen we de wijn, kippenbouillon en tomatenconcentraat bij elkaar en gieten dat na de 10 minuten braiseren in de pan bij het vlees.
3).Het deksel gaat er weer op en we laten het vlees met de groentes en vocht een dertigtal minuten verder garen.
Na 15 minuten het vlees draaien.
4).De carbo's worden er dan uitgehaald en warm gehouden in bv de oven op 50 graden Celsius.
5).De mosterd gaat in de pan en de sauercream ook. Even goed doorroeren en opwarmen tegen de kook aan. Het mag niet koken, anders gaat de sauercream schiften. Zet het maar op een plaatje!
6).We maken een papje van 1 eetlepel maïzena en wat vocht uit de pan en kieperen dat ook in de pan al roerende. Even op laten staan om de maïzena te garen, maar wel blijven roeren.
7).Wanneer de maïzena gegaard is dan gaan we de inhoud van de pan zeven: wel goed drukken met een houten lepel om zoveel mogelijk vocht uit de massa te drukken om de smaken te behouden.
8).Het zeefsel gaat in een saus pan met de 5 cc citroenrasp, de kappertjes en de cornichons.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er rijst bij of pasta en een groene salade. Bestrooi met gesnipperde peterselie.
Het gerecht heeft de naam meegekregen van de saus.
NOOT: Het gerecht bestaat nog en is qua receptuur niet veel veranderd in de loop van de jaren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst