Recept
« Terug naar recepten
Caribische nuggets
PT40M
Caribische nuggets
Een heerlijk caribische nuggets recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
20 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
vlees.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Caribische nuggets te bereiden
Laat de ananasstukjes goed uitlekken.
Snijd de ananas zeer fijn.
Verkruimel de beschuiten.
Meng het gehakt met de ananas, 1 ei, het beschuitkruim, het kerriepoeder, de peper en het zout.
Verwijder de korsten van de boterhammen en verkruimel de boterhammen in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de kokos toe.
Verkruimel op het laatst de cornflakes grof boven het brood/kokosmengsel (cornflakes moeten niet te fijn zijn).
Klop 1 ei los met 1 eetl. water.
Maak 20 bolletjes van het gehaktmengsel en vorm daar afgeplatte driehoekjes van.
Wentel de ‘nuggets’ door het losgeklopte ei en daarna door het cornflakesmengsel, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn.
Verwarm de olie om te frituren tot 170°C.
11. Frituur de nuggets in ca. 5 minuten goudbruin. Laten uitlekken. Warm of koud trakteren.
Snijd de ananas zeer fijn.
Verkruimel de beschuiten.
Meng het gehakt met de ananas, 1 ei, het beschuitkruim, het kerriepoeder, de peper en het zout.
Verwijder de korsten van de boterhammen en verkruimel de boterhammen in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de kokos toe.
Verkruimel op het laatst de cornflakes grof boven het brood/kokosmengsel (cornflakes moeten niet te fijn zijn).
Klop 1 ei los met 1 eetl. water.
Maak 20 bolletjes van het gehaktmengsel en vorm daar afgeplatte driehoekjes van.
Wentel de ‘nuggets’ door het losgeklopte ei en daarna door het cornflakesmengsel, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn.
Verwarm de olie om te frituren tot 170°C.
11. Frituur de nuggets in ca. 5 minuten goudbruin. Laten uitlekken. Warm of koud trakteren.