KookJij

Carpaccio van kalfsentrecote

Een heerlijk carpaccio van kalfsentrecote recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Carpaccio van kalfsentrecote te bereiden

In droge koekenpan met antiaanbaklaag pijnboompitten goudbruin roosteren en laten afkoelen. In kom sjalot mengen met azijn en 5 min. laten staan. Truffelolie en 2 el olijfolie door sjalotmengsel roeren en dressing op smaak brengen met zout en peper. In andere kom crème fraîche met mosterd en 1-2 el water tot dunne saus roeren, met zout en peper op smaak brengen. Entrecotes met 1 el olijfolie bestrijken en met zout en peper naar smaak bestrooien. In koekenpan met antiaanbaklaag vlees op hoog vuur in 2 min. bruinbakken, halverwege keren. Vlees uit pan nemen en iets laten afkoelen. Entrecotes met scherp glad mes in dunne plakjes snijden en plakjes op vier borden uitspreiden. Roomsaus over vlees schenken. Waterkers met sjalotdressing mengen en in midden op vlees leggen. Met pijnboompitten bestrooien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst