Dit recept komt uit het boek: Soep - bij Janneke thuis. Leuk om te serveren met homemade soepstengels.
Recept
« Terug naar recepten
Waterkerssoep met pestocroutons
PT25M
Waterkerssoep met pestocroutons
Een lekker gezond soepje met waterkers.
Recept van:
Nadine
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Soep - bij Janneke thuis
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Waterkerssoep met pestocroutons te bereiden
- Snijd of pluk de harde steeltjes van de waterkers. Was de blaadjes; houd een handjevol waterkers apart. Hak 3 tenen knoflook fijn. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan. Fruit de ui en 3 tenen knoflook. Schep de aardappelblokjes erdoor en bak 3 minuten mee, zonder te kleuren. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de aardappel in 15 minuten zachtjes gaar.
- Pureer intussen met de staafmixer de apart gehouden waterkers met de pijnboompitten, de laatste teen knoflook en een flinke scheut olijfolie tot een gladde, smeuïge pasta. Meng er 3 eetlepels Parmezaanse kaas door. Breng de pesto op smaak met zout en peper.
- Verhit in een koekenpan 3-4 eetlepels olijfolie. Bak de sneetjes ciabatta aan beide kanten goudbruin en krokant. Schep op de croutons een beetje waterkerspesto.
- Voeg de rest van de waterkers toe aan de soep - houd eventueel nog een paar takjes apart voor de garnering. Laat de blaadjes in 2-3 minuten slinken. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in 4 kommen en leg in elk 1 of 2 pestocroutons. Bestrooi de soep met de laatste 2 eetlepels Parmezaan, garneer eventueel met een takje waterkers en serveer met de rest van de pestocroutons.