KookJij

Carpaccio van komkommer met geitenkaas

Een heerlijke frisse en vegetarische carpaccio
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: hln
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Carpaccio van komkommer met geitenkaas te bereiden

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Snij de ciabatta met een gekarteld mes in heel dunne plakjes.
  3. Leg bakpapier of een siliconen matje op een bakplaat. Verdeel er de sneetjes ciabatta over en besprenkel met olijfolie. Bak ze krokant, in ongeveer 5 minuten.
  4. Vul een kom met koud water en ijsblokjes.
  5. Spoel de radijzen en snij ze met een rasp of mandoline in heel fijne plakjes. Leg ze in het ijswater.
  6. Snij de appel in smalle staafjes en leg ze ook in het ijswater.
  7. Plet de geitenkaas. Snipper de bieslook en roer hem eronder.
  8. Kruid met versgemalen peper.
  9. Schil de komkommer, snij hem in twee stukken en daarna met de rasp of mandoline in lange plakken. De zaadlijsten gebruik je niet.
  10. Schil de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes.
  11. Schik de komkommercarpaccio op de borden en sprenkel er een beetje olijfolie en appelazijn over. Kruid met een snuifje grof zout en wat versgemalen peper. Leg er avocadoblokjes bij.
  12. Schep met twee lepels 'quenelles' of ovale balletjes van de geitenkaas. Leg de toefjes op de komkommer.
  13. Laat de appel en radijzen uitlekken en strooi ze erover. Werk af met wat rucola. Breek de ciabattatoastjes in stukken en strooi ze over de borden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst