Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio van komkommer met geitenkaas
PT40M
Carpaccio van komkommer met geitenkaas
Een heerlijke frisse en vegetarische carpaccio
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
hln
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio van komkommer met geitenkaas te bereiden
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Snij de ciabatta met een gekarteld mes in heel dunne plakjes.
- Leg bakpapier of een siliconen matje op een bakplaat. Verdeel er de sneetjes ciabatta over en besprenkel met olijfolie. Bak ze krokant, in ongeveer 5 minuten.
- Vul een kom met koud water en ijsblokjes.
- Spoel de radijzen en snij ze met een rasp of mandoline in heel fijne plakjes. Leg ze in het ijswater.
- Snij de appel in smalle staafjes en leg ze ook in het ijswater.
- Plet de geitenkaas. Snipper de bieslook en roer hem eronder.
- Kruid met versgemalen peper.
- Schil de komkommer, snij hem in twee stukken en daarna met de rasp of mandoline in lange plakken. De zaadlijsten gebruik je niet.
- Schil de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Schik de komkommercarpaccio op de borden en sprenkel er een beetje olijfolie en appelazijn over. Kruid met een snuifje grof zout en wat versgemalen peper. Leg er avocadoblokjes bij.
- Schep met twee lepels 'quenelles' of ovale balletjes van de geitenkaas. Leg de toefjes op de komkommer.
- Laat de appel en radijzen uitlekken en strooi ze erover. Werk af met wat rucola. Breek de ciabattatoastjes in stukken en strooi ze over de borden.