Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio van venkel en appel
PT20M
Carpaccio van venkel en appel
Een heerlijk carpaccio van venkel en appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio van venkel en appel te bereiden
Maak de honingvinaigrette: meng in een kom de geraspte citroenschil met het -sap. Roer de honing en het paprikapoeder erdoor, kruid met peper en zout. Voeg er de olijfolie, de walnotenolie en de bieslook aan toe. Zet apart.
Snij de venkelknollen en de appels in dunne plakken. Bestrijk de appelschijven met citroensap.
Maak stapeltjes met afwisselend venkel- en appelschijven op de borden. Besprenkel met honingvinaigrette. Bestrooi met kaaskrullen en walnoten. Garneer met takjes venkelgroen.
Heerlijk met sneetjes walnotenbrood.
Snij de venkelknollen en de appels in dunne plakken. Bestrijk de appelschijven met citroensap.
Maak stapeltjes met afwisselend venkel- en appelschijven op de borden. Besprenkel met honingvinaigrette. Bestrooi met kaaskrullen en walnoten. Garneer met takjes venkelgroen.
Heerlijk met sneetjes walnotenbrood.