Recept
« Terug naar recepten
Cassoulet
PT195M
Cassoulet
Een heerlijk cassoulet recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
195 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Proeven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cassoulet te bereiden
1. Laat de bonen een nacht weken in koud water. Blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken.
2. Steek de kruidnagels in de uien. Breng 1,5l water aan de kook met de uien, de gepelde knoflookteentjes en het kruidentuiltje. Voeg er de tomatenpuree aan toe. Roer goed om.
3. Doe er de bonen en het spek bij. Kruid met peper en (weinig) zout. Dek af en laat ongeveer 1 uur koken, tot de bonen net gaar zijn.
4. Braad de lichtjes gekruide spiering en het lamsvlees aan in de helft van het ganzenvet.
5. Haal de uien, de knoflook en het kruidentuiltje uit de bouillon. Snij het spek in blokjes. Schep de uitgelekte bonen in een ovenschaal, in laagjes met de spekblokjes. Kruid met peper. Leg er het vlees, de eend en de worst bij. Giet er zoveel bouillon bij tot alles net onder staat.
6. Strooi het broodkruim over het vlees. Leg er de rest van het ganzenvet in vlokjes op.
7. Zet 2 uur zonder deksel in een warme oven van 175°C. Giet er eventueel af en toe wat bouillon bij, als de cassoulet te droog wordt.
2. Steek de kruidnagels in de uien. Breng 1,5l water aan de kook met de uien, de gepelde knoflookteentjes en het kruidentuiltje. Voeg er de tomatenpuree aan toe. Roer goed om.
3. Doe er de bonen en het spek bij. Kruid met peper en (weinig) zout. Dek af en laat ongeveer 1 uur koken, tot de bonen net gaar zijn.
4. Braad de lichtjes gekruide spiering en het lamsvlees aan in de helft van het ganzenvet.
5. Haal de uien, de knoflook en het kruidentuiltje uit de bouillon. Snij het spek in blokjes. Schep de uitgelekte bonen in een ovenschaal, in laagjes met de spekblokjes. Kruid met peper. Leg er het vlees, de eend en de worst bij. Giet er zoveel bouillon bij tot alles net onder staat.
6. Strooi het broodkruim over het vlees. Leg er de rest van het ganzenvet in vlokjes op.
7. Zet 2 uur zonder deksel in een warme oven van 175°C. Giet er eventueel af en toe wat bouillon bij, als de cassoulet te droog wordt.