DIEN OP:
Schep op voorverwarmde borden wat bonencassoulet en leg daar op een geconfijt pootje.
Bestrooi eventueel met peterselie, of basilicum of korianderblaadjes.
Recept
« Terug naar recepten
Cassoulet met Geconfijte Eendenpoten
PT400M
Cassoulet met Geconfijte Eendenpoten
Een heerlijk cassoulet met geconfijte eendenpoten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
400 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cassoulet met Geconfijte Eendenpoten te bereiden
1).Haal de poten uit de koeling, spoel het zout er af en dep ze droog.
2).Vlij ze in een grote pan met dikke bodem en voeg de rest toe.
3).Dek het geheel af met gesmolten ganzenvet en breng dit tot het kookpunt.
4).Het deksel gaat er op en we schuiven het geheel in de oven (150°C) minimaal 2,5 uur.
We gaan nu met de bonen aan de slag:
5).Verhit in een grote pan met dikke bodem de olijfolie en doe daarin de ui, selderij, wortel, tomaten, speklap, laurierblad, peterselie,tijm en rozemarijn. Bak dit net zo lang tot de groentes zacht zijn geworden en doe er dan de knoflook bij en laat het geheel onder roeren dan nog eens een 10 minuten sudderen.
6).Doe nu de bonen er bij, de kippenbouillon en de wijn en breng dit geheel vervolgens weer aan de kook.
7).Schuif nu de pan met deksel in de oven,die op 150°C staat. De pan blijft daar gedurende ± 2uren (of zo lang tot minstens de bonen gaar zijn).
We gaan nu weer verder met de eendenpoten:
8).We bedekken de poten uit het ganzenvet met het paneermengsel en leggen die op een ingesmeerd stuk bakpapier 10 minuten terug in de oven.
9).Wehalen de pan met bonen uit de oven en laten die op het vuur zonder deksel even flink uitwasemen.
10).Op smaak brengen met veel vers gemalen zwarte peper en wat zout naar smaak.
2).Vlij ze in een grote pan met dikke bodem en voeg de rest toe.
3).Dek het geheel af met gesmolten ganzenvet en breng dit tot het kookpunt.
4).Het deksel gaat er op en we schuiven het geheel in de oven (150°C) minimaal 2,5 uur.
We gaan nu met de bonen aan de slag:
5).Verhit in een grote pan met dikke bodem de olijfolie en doe daarin de ui, selderij, wortel, tomaten, speklap, laurierblad, peterselie,tijm en rozemarijn. Bak dit net zo lang tot de groentes zacht zijn geworden en doe er dan de knoflook bij en laat het geheel onder roeren dan nog eens een 10 minuten sudderen.
6).Doe nu de bonen er bij, de kippenbouillon en de wijn en breng dit geheel vervolgens weer aan de kook.
7).Schuif nu de pan met deksel in de oven,die op 150°C staat. De pan blijft daar gedurende ± 2uren (of zo lang tot minstens de bonen gaar zijn).
We gaan nu weer verder met de eendenpoten:
8).We bedekken de poten uit het ganzenvet met het paneermengsel en leggen die op een ingesmeerd stuk bakpapier 10 minuten terug in de oven.
9).Wehalen de pan met bonen uit de oven en laten die op het vuur zonder deksel even flink uitwasemen.
10).Op smaak brengen met veel vers gemalen zwarte peper en wat zout naar smaak.