Recept
« Terug naar recepten
Caviar d'aubergine
PT60M
Caviar d'aubergine
Een heerlijk caviar d'aubergine recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Caviar d'aubergine te bereiden
Verwarm de oven voor op 140°C.
Aubergines in de lengte in tweeën snijden. In het vruchtvlees een grof ruitjespatroon snijden, zorg dat je niet door het vel heen snijdt.
In elke helft een takje tijm. Zet de helften in een ovenschaal en begiet zeer gul met de olijfolie. 45 Minuten in de oven; controleer of ze door en door gaar zijn.
Knoflook konfijten: in een pan ± 1 cm. olie en een scheutje water en de knoflook erin, heel laag vuur ± 30 minuten.
Aubergines laten afkoelen, vruchtvlees eruit schrapen met een lepel, grof hakken. De knoflook (velletjes eerst verwijderen) prakken. Door het auberginemengsel roeren en op smaak brengen met citroensap, lenteui, zout peper en olie.
Aubergines in de lengte in tweeën snijden. In het vruchtvlees een grof ruitjespatroon snijden, zorg dat je niet door het vel heen snijdt.
In elke helft een takje tijm. Zet de helften in een ovenschaal en begiet zeer gul met de olijfolie. 45 Minuten in de oven; controleer of ze door en door gaar zijn.
Knoflook konfijten: in een pan ± 1 cm. olie en een scheutje water en de knoflook erin, heel laag vuur ± 30 minuten.
Aubergines laten afkoelen, vruchtvlees eruit schrapen met een lepel, grof hakken. De knoflook (velletjes eerst verwijderen) prakken. Door het auberginemengsel roeren en op smaak brengen met citroensap, lenteui, zout peper en olie.
Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)
Lekker op een stokbroodje bij l'apéritif.