Snij de dunne krokante koek in driehoekjes of in smalle reepjes en serveer bij de borrel.
Je kunt de driehoekjes of reepjes ook nog als drager gebruiken voor bv smeerkaas, pâté, tapenades enz.
Recept
« Terug naar recepten
Cecina (Keker Koek) voor de Borrel
PT300M
Cecina (Keker Koek) voor de Borrel
Een heerlijk cecina (keker koek) voor de borrel recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
300 min
Personen:
6 - 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cecina (Keker Koek) voor de Borrel te bereiden
1).Doe het water in een grote kom.
2).Doe 2 eetlepels olie in het water en roer goed door.
3).Blijf roeren en stort beetje bij beetje het meel in het water en zorg dat er een romig beslag ontstaat.
4).Doe het zout er in en roer tot het volledig is opgelost.
5).Dek de kom af met huishoudfolie en zet 4 uur weg.
6).Vet het bakblik in met 2 eetlepels olie.
7).Roer het beslag door en voeg toe de rest van de olie, de peper, 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes en de komijn. Roer tot homogeen beslag.
8).Stort in het bakblik, maar zorg er voor dat het beslag nog geen 1 cc diep is.
9).Bestrooi met de rest van de rozemarinnaaldjes en schuif het bakblik in de oven. Minstens 15 - 20 minuten, zo nodig tot 30 minuten tot er een mooie bruine koek is ontstaan.
2).Doe 2 eetlepels olie in het water en roer goed door.
3).Blijf roeren en stort beetje bij beetje het meel in het water en zorg dat er een romig beslag ontstaat.
4).Doe het zout er in en roer tot het volledig is opgelost.
5).Dek de kom af met huishoudfolie en zet 4 uur weg.
6).Vet het bakblik in met 2 eetlepels olie.
7).Roer het beslag door en voeg toe de rest van de olie, de peper, 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes en de komijn. Roer tot homogeen beslag.
8).Stort in het bakblik, maar zorg er voor dat het beslag nog geen 1 cc diep is.
9).Bestrooi met de rest van de rozemarinnaaldjes en schuif het bakblik in de oven. Minstens 15 - 20 minuten, zo nodig tot 30 minuten tot er een mooie bruine koek is ontstaan.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
Liske zegt: