Recept
« Terug naar recepten
Cenci alla ciocolata (gefrituurde pasta
PT25M
Cenci alla ciocolata (gefrituurde pasta
Een heerlijk cenci alla ciocolata (gefrituurde pasta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cenci alla ciocolata (gefrituurde pasta te bereiden
Succestip:
U kunt deze pastalinten ook zachtjes beetgaar koken en in de chocoladesaus verwarmen. Serveer dit in een diep bord met de overige ingrediënten.
Doe 250 g. bloem in een grote mengkom, maak een kuiltje in het midden en doe daar de eieren, de dooiers, rum, 1 eetlepel poedersuiker en het zout in. Dit goed mengen totdat alles in de bloem is opgenomen. Strooi de rest van de bloem op het werkblad en kneed dit ca. 10 minuten tot alle bloem is opgenomen en het deeg glad en glanzend is. Laat het deeg ingepakt in plasticfolie in de koelkast 1 uur rusten. Verdeel het deeg in vieren en rol dit dun uit. Snijd hier repen van ( 15 cm lengte en 2 cm dikte). Maak een losse knoop van elk reepje en frituur deze in de hete olijfolie in 1 tot 2 minuten goudbruin (maximaal 5 tegelijk.) Laat ze op keukenpapier uitlekken. Ga door totdat al het deeg is verwerkt. Vlak voor het serveren in een voorverwarmde oven op 200°C. opwarmen en met poedersuiker bestrooien. Schep op ieder bord wat chocoladesaus en leg hierbij een bol vanille-ijs en de warme lintknopen. Bestrooi met de nougatine en de vers gehakte muntblaadjes
U kunt deze pastalinten ook zachtjes beetgaar koken en in de chocoladesaus verwarmen. Serveer dit in een diep bord met de overige ingrediënten.
Doe 250 g. bloem in een grote mengkom, maak een kuiltje in het midden en doe daar de eieren, de dooiers, rum, 1 eetlepel poedersuiker en het zout in. Dit goed mengen totdat alles in de bloem is opgenomen. Strooi de rest van de bloem op het werkblad en kneed dit ca. 10 minuten tot alle bloem is opgenomen en het deeg glad en glanzend is. Laat het deeg ingepakt in plasticfolie in de koelkast 1 uur rusten. Verdeel het deeg in vieren en rol dit dun uit. Snijd hier repen van ( 15 cm lengte en 2 cm dikte). Maak een losse knoop van elk reepje en frituur deze in de hete olijfolie in 1 tot 2 minuten goudbruin (maximaal 5 tegelijk.) Laat ze op keukenpapier uitlekken. Ga door totdat al het deeg is verwerkt. Vlak voor het serveren in een voorverwarmde oven op 200°C. opwarmen en met poedersuiker bestrooien. Schep op ieder bord wat chocoladesaus en leg hierbij een bol vanille-ijs en de warme lintknopen. Bestrooi met de nougatine en de vers gehakte muntblaadjes