KookJij

Cesarsalade met witloof

Een heerlijk cesarsalade met witloof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: xquich
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cesarsalade met witloof te bereiden

Eerst de Cesarsaus bereiden. 4 eieren gedurende 3 minuten koken (ze moeten nog smeuïg zijn). Pellen en fijn prakken. Per ei een ansjovisfilet hakken en bij de eieren voegen. Vermengen met geperst knoflook, het citroensap, de fijngehakte kappertjes en opkloppen met de olijfolie. Op smaak brengen met peper, zout en peterselie.
Het witloof schoonmaken en per persoon anderhalve stronk in rondjes snijden. De krulsla in reepjes snijden. Witloof en krulsla mengen met de Cesarsaus. De bereiding verdelen over individuele slakommen. De wanden van de kommen bekleden met de blaadjes van het resterende witloof en met blaadjes veldsla.
Het brood in kleine blokjes verdelen en tot croûtons bakken in een pan met antikleeflaag.
Midden op de sla partjes hardgekookt ei, stukjes tomaat, enkele broodcroûtons en opgerolde ansjovisfilets schikken.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

van kerkhoven

van kerkhoven zegt:
dat is echt een reuze salade he? we gaan smullen! bedankt voor het recept
Floor HaMeR

Floor HaMeR zegt:
Heel erg lekker...:D