Recept
« Terug naar recepten
Cesarsalade met witloof
PT35M
Cesarsalade met witloof
Een heerlijk cesarsalade met witloof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
xquich
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cesarsalade met witloof te bereiden
Eerst de Cesarsaus bereiden. 4 eieren gedurende 3 minuten koken (ze moeten nog smeuïg zijn). Pellen en fijn prakken. Per ei een ansjovisfilet hakken en bij de eieren voegen. Vermengen met geperst knoflook, het citroensap, de fijngehakte kappertjes en opkloppen met de olijfolie. Op smaak brengen met peper, zout en peterselie.
Het witloof schoonmaken en per persoon anderhalve stronk in rondjes snijden. De krulsla in reepjes snijden. Witloof en krulsla mengen met de Cesarsaus. De bereiding verdelen over individuele slakommen. De wanden van de kommen bekleden met de blaadjes van het resterende witloof en met blaadjes veldsla.
Het brood in kleine blokjes verdelen en tot croûtons bakken in een pan met antikleeflaag.
Midden op de sla partjes hardgekookt ei, stukjes tomaat, enkele broodcroûtons en opgerolde ansjovisfilets schikken.
Het witloof schoonmaken en per persoon anderhalve stronk in rondjes snijden. De krulsla in reepjes snijden. Witloof en krulsla mengen met de Cesarsaus. De bereiding verdelen over individuele slakommen. De wanden van de kommen bekleden met de blaadjes van het resterende witloof en met blaadjes veldsla.
Het brood in kleine blokjes verdelen en tot croûtons bakken in een pan met antikleeflaag.
Midden op de sla partjes hardgekookt ei, stukjes tomaat, enkele broodcroûtons en opgerolde ansjovisfilets schikken.
van kerkhoven zegt: