Recept
« Terug naar recepten
Champignonburgers met pittige koriandersaus
PT20M
Champignonburgers met pittige koriandersaus
Een heerlijk champignonburgers met pittige koriandersaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignonburgers met pittige koriandersaus te bereiden
Korstjes van brood snijden en brood in keukenmachine fijn verkruimelen. Cashewnoten kort meemalen; niet helemaal fijnmalen. Overdoen in kom. Champignons schoonvegen met keuken-papier en in stukken snijden. Champignons in twee gedeelten in keukenmachine pureren tot rul, niet te fijn mengsel. Sjalotjes pellen en heel fijnsnipperen. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. 3/4 deel van sjalot ca. 2 minuten zachtjes bakken. Champignons ca.3 minuten meebakken. Mengsel in fijne zeef laten uitlekken. Koriander fijn knippen. Chilisaus, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel oestersaus, koriander en rest van sjalot tot sausje roeren. Paddestoelmengsel, broodkruimmengsel, rest van sherry, oestersaus en dooier tot stevige massa mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Van mengsel 4 platte burgers vormen. In koekenpan met anti-aanbaklaag rest van olie verhitten. Burgers in ca. 6 minuten rondom bruin en gaar bakken. Serveren met koriandersausje. Lekker met rijst en groene sla.