Recept
« Terug naar recepten
Champignonsoep
PT20M
Champignonsoep
Een heerlijk champignonsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Wim Kraaijenzank
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Voorgerechten
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen probeersel, wat lekker smaakt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignonsoep te bereiden
Zet het water op met de bouillonblokjes en 200 gr champignons en breng dit aan de kook.
Snijdt de ui fijn en fruit die blank in de boter en voeg daar de bloem aan toe en maak daar een mooi papje van door er ook wat van de kokende bouillon toe te voegen, om daarna alles bij in de kokende bouillon te doen en scheut voor scheut de melk toe te voegen en net niet aan de kook meer laten komen als alle melk er in is met een staafmixer alles fijn malen. Nu de laatste 50 gr champignons in schijfjes gesneden aan de soep toevoegen en nog weer even op het vuur tot het weer tegen de kook komt. Als het gaat koken is het risico van schiften groot.
Snijdt de ui fijn en fruit die blank in de boter en voeg daar de bloem aan toe en maak daar een mooi papje van door er ook wat van de kokende bouillon toe te voegen, om daarna alles bij in de kokende bouillon te doen en scheut voor scheut de melk toe te voegen en net niet aan de kook meer laten komen als alle melk er in is met een staafmixer alles fijn malen. Nu de laatste 50 gr champignons in schijfjes gesneden aan de soep toevoegen en nog weer even op het vuur tot het weer tegen de kook komt. Als het gaat koken is het risico van schiften groot.
Mijn kookverhaal (Wim Kraaijenzank)
Heerlijke romige champignonsoep.
marianne van velzen zegt: