Recept
« Terug naar recepten
Champignonsoep met drie kleuren paprika
PT50M
Champignonsoep met drie kleuren paprika
Een heerlijk champignonsoep met drie kleuren paprika recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub biet gaar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignonsoep met drie kleuren paprika te bereiden
Snipper de uien fijn, smelt de boter en bak de uien enkele minuten zacht aan. Voeg dan de bloem toe en roer het geheel goed op tot er een deegballetje ontstaat. Giet dan de koude bouillon erbij en breng de soep al roerende aan de kook. Laat de soep gedurende 30 minuten zacht koken, wel af en toe blijven roeren. Maak de champignons schoon en snijdt deze in plakjes. De paprika’s in kleine blokjes snijden en deze aan de soep toevoegen samen met de champignons en 10 minuten mee laten trekken in de soep. Dan de verse roomkaas toevoegen en deze zacht laten smelten. De soep afmaken met peper en zout en evt. een scheutje room erbij gieten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
willydelcart zegt:
feyenoordmama zegt:
wel een beetje enthousiast met het hakken van de paprikablokjes en een hoekje van m'n vinger kwijt:o
antonpieck zegt: