Recept
« Terug naar recepten
Champignonsoep met tortellini en spek
PT35M
Champignonsoep met tortellini en spek
Een heerlijk champignonsoep met tortellini en spek recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker normaal
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignonsoep met tortellini en spek te bereiden
- Kook de tortellini gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bak de spekjes krokant in een hete pan zonder olie. Haal de spekjes eruit en leg even aan de kant. Snipper de ui fijn. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Bak de ui glazig in het vet van het spek. Voeg de champignons toe. Bak 5-10 minuten tot ze gaar zijn. Voeg de bloem toe aan de champignons, roer goed om en bak nog 1 minuut mee tot de bloem wat gelig is. Schenk ongeveer een kwart van de bouillon erbij en roer goed zodat alles indikt. Voeg de rest van de bouillon toe en kook het geheel nog een 10-tal minuten. Voeg op het einde de tortellini en de room toe en laat nog 2 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met de spekblokjes.