KookJij

Champignonsoep

Een heerlijk champignonsoep recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: eigen idee
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champignonsoep te bereiden

-Bouillon aan de kook brengen.
-Intussen champignons snijden, in vieren of in plakjes.
-Champignons toevoegen aan de bouillon en opnieuw aan de kook brengen ± 5 min. zachtjes laten koken, ze moeten flinke beet houden!
-Champignons eruit scheppen.
-Roux maken van de boter en de bloem:
-eerst natuurlijk de boter smelten en dan de bloem toevoegen, even onder goed roeren laten garen, zodat er een mooi glad geheel ontstaat.
- De roux toevoegen aan de bouillon en het geheel even met de staafmixer goed mixen zodat er geen klontjes ontstaan.
-Kookroom toevoegen en even goed omroeren.
-Breng op smaak met peper en wat zout.
-Voeg als laatste de champignons weer toe.
-Het geheel goed warm maken en opdienen.
-Strooi er wat verse peterselie in.

Mijn kookverhaal (jose aarns)

Serveer in diepe voor verwarmde borden, met wat chiabatta of stokbrood, eventueel besmeerd met wat boter!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst