Recept
« Terug naar recepten
Champignonsoep
PT40M
Champignonsoep
Een heerlijk champignonsoep recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jose aarns
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Onbekend
Bron:
eigen idee
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignonsoep te bereiden
-Bouillon aan de kook brengen.
-Intussen champignons snijden, in vieren of in plakjes.
-Champignons toevoegen aan de bouillon en opnieuw aan de kook brengen ± 5 min. zachtjes laten koken, ze moeten flinke beet houden!
-Champignons eruit scheppen.
-Roux maken van de boter en de bloem:
-eerst natuurlijk de boter smelten en dan de bloem toevoegen, even onder goed roeren laten garen, zodat er een mooi glad geheel ontstaat.
- De roux toevoegen aan de bouillon en het geheel even met de staafmixer goed mixen zodat er geen klontjes ontstaan.
-Kookroom toevoegen en even goed omroeren.
-Breng op smaak met peper en wat zout.
-Voeg als laatste de champignons weer toe.
-Het geheel goed warm maken en opdienen.
-Strooi er wat verse peterselie in.
-Intussen champignons snijden, in vieren of in plakjes.
-Champignons toevoegen aan de bouillon en opnieuw aan de kook brengen ± 5 min. zachtjes laten koken, ze moeten flinke beet houden!
-Champignons eruit scheppen.
-Roux maken van de boter en de bloem:
-eerst natuurlijk de boter smelten en dan de bloem toevoegen, even onder goed roeren laten garen, zodat er een mooi glad geheel ontstaat.
- De roux toevoegen aan de bouillon en het geheel even met de staafmixer goed mixen zodat er geen klontjes ontstaan.
-Kookroom toevoegen en even goed omroeren.
-Breng op smaak met peper en wat zout.
-Voeg als laatste de champignons weer toe.
-Het geheel goed warm maken en opdienen.
-Strooi er wat verse peterselie in.
Mijn kookverhaal (jose aarns)
Serveer in diepe voor verwarmde borden, met wat chiabatta of stokbrood, eventueel besmeerd met wat boter!