Recept
« Terug naar recepten
Charlotte van perziken
PT30M
Charlotte van perziken
Een heerlijk charlotte van perziken recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
de bolleken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Charlotte van perziken te bereiden
Laat de gelatine weken in een kommetje koud water. Pel de perziken, verwijder de pitten en snij ze in schijfjes. Vang het vocht op in een kom. Bestrooi de perzikschijfjes met de vanillesuiker. Verwarm het opgevangen perzikvocht en los er de gelatine in op, laat afkoelen. Meng de roomkaas met de suiker en de amandelen. Bedek een slakom met plasticfolie, bedek de bodem en de randen met lange vingers. Vul op met afwisselende lagen van perziken en roomkaas. Eindig met een laag lange vingers en bedek met een bord dat je goed aandrukt. Laat een nacht opstijven in de koelkast, voordat je de charlotte uit de vorm haalt. Koel opdienen versierd met enkele muntblaadjes.