Recept
« Terug naar recepten
Chartreuse van zalm en asperges
PT60M
Chartreuse van zalm en asperges
Een heerlijk chartreuse van zalm en asperges recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
maurits
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chartreuse van zalm en asperges te bereiden
Chartreuse:asperges schillen en in ruim kokend water met zout beetgaar koken,uit de pan scheppen,kookvocht bewaren,punten van asperges snijden met een lengte die gelijk is aan de hoogte van de vorm.Aspergepunten in de lengte halveren en met bolle kant,kopjes naar onder,in de vorm zetten,rest van zalm en asperges in stukjes snijden en mengen.Oven voorverwarmen op 180 graden.de kaas met de slagroom luchtig kloppen,ei,eidooiers,bieslook,sjalot,peper en zout en zalmmengsel erdoor roeren,mengsel in de vorm scheppen en in het midden van de oven 20 minuten bakken.
Saus:1/2 deciliter aspergekookvocht en slagroom op laag vuur tot 2/3 deel laten inkoken,knoflook 4 minuten in water koken en zeer fijn snijden.Knoflook,,sjalot,bieslook,dille en créme fraïche aan aspergeroomsaus toevoegen en op zacht vuur laten inkoken tot roomdikte.Saus met peper en zout en enkele druppels citroensap met een staafmixer luchtig kloppen.Chartreuse voorzichtig storten op een doek(om het vocht op te vangen),op een voorverwarmde schaal zetten en een beetje saus eromheen scheppen,de rest van de saus er apart bijgeven.
Saus:1/2 deciliter aspergekookvocht en slagroom op laag vuur tot 2/3 deel laten inkoken,knoflook 4 minuten in water koken en zeer fijn snijden.Knoflook,,sjalot,bieslook,dille en créme fraïche aan aspergeroomsaus toevoegen en op zacht vuur laten inkoken tot roomdikte.Saus met peper en zout en enkele druppels citroensap met een staafmixer luchtig kloppen.Chartreuse voorzichtig storten op een doek(om het vocht op te vangen),op een voorverwarmde schaal zetten en een beetje saus eromheen scheppen,de rest van de saus er apart bijgeven.