Recept
« Terug naar recepten
Cheesecake met kwark
PT40M
Cheesecake met kwark
Een heerlijk cheesecake met kwark recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
francis .
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
allerhande (aangepast)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cheesecake met kwark te bereiden
Verwarm de oven voor op 175°C.
Voeg bloem, suiker, boter, ei, vanillesuiker en zout bijeen tot een soepel deeg.
Zet 30 min. afgedekt op een koele plaats.
Rol het deeg uit en bekleed hiermee een met bakpapier bekleedde springvorm(26cm.)
Splits de eieren. Klop eigeel, suiker, vanillesuiker, citroensap en kwark tot een geheel.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en schep voorzichtig door het kwarkmengsel.
Schenk het kwarkmengsel op het deeg.
Bak de taart in ± 1 uur gaar en goudgeel.
Voeg bloem, suiker, boter, ei, vanillesuiker en zout bijeen tot een soepel deeg.
Zet 30 min. afgedekt op een koele plaats.
Rol het deeg uit en bekleed hiermee een met bakpapier bekleedde springvorm(26cm.)
Splits de eieren. Klop eigeel, suiker, vanillesuiker, citroensap en kwark tot een geheel.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en schep voorzichtig door het kwarkmengsel.
Schenk het kwarkmengsel op het deeg.
Bak de taart in ± 1 uur gaar en goudgeel.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
y.frencken zegt:
De vulling hecht zich niet aan het deeg als de cheesecake afgekoeld is. Heeft u enig idee hoe ik dat voorkomen?
cisnarf zegt:
y.frencken zegt:
Ik heb deze cheesecake met kwark al twee maal gemaakt. Iedereen vond hem heel lekker.
Heb echter nog een vraagje: Hoe kan ik voorkomen dat het kwarkmengsel losgaat van deeg in de totale ronde.
Heb U enig idee hoe ik dit kan oplossen ?
Bedankt Yvonne.
cisnarf zegt:
Jeetje,daar vraag je me wat.
Een dag of 5 kun je het zeker wel bewaren, maar vrijdag bakken lijkt me beter dan woensdag.
Ik denk wel dat je een cheese cake in kan vriezen, maar vers lijkt me lekkerder.
Ontdooien het best in de koelkast , zeker een uur of 5.(of zet het s'avonds in de koelkast,is het de volgende ochtend ontdooid.)
y.frencken zegt:
hoe lang kun je deze cheesecake bewaren ?
Of is het beter b.v. vrijdag bakken en hem de dag erna presenteren ?
Kun je hem ook invriezen
en zo ja hoeveel tijd van tevoren laten ontdooien voor je hem gaat opdienen.
Wellicht is het nu te vroeg om hem b.v. woensdag al te gaan bakken, als ik hem eerst zaterdag nodig heb.
Kun je me s.v.p antwoord geven op deze vragen !
Bedankt ! Yvonne
leny steijaert zegt: