Recept
« Terug naar recepten
Cheli se keramidi.
PT30M
Cheli se keramidi.
Een heerlijk cheli se keramidi. recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
bezemsteeltje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cheli se keramidi. te bereiden
Voorbereiding
-Maak de paling schoon of nog liever koop een schoongemaakte vis.
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Kneed een stevig deeg van bloem en water.
Bereidingswijze
-Snij de paling in stukken .
-Leg de stukken in een grote dakpan of kleitablet en bestrooi met zout en oregano.
-Verdeel het eerder gemaakte deeg in 2 stukken en druk die stevig op beide uiteinden van de dakpan of kleitablet om die af te sluiten.
-Giet wijn en olijfolie over de stukken paling en schuif de dakpan met vis in de oven.
-Bak tot de paling bijna gaar is(af en toe eens kijken).
-Maak dan kleine inkepingen in het vlees en steek hier en daar laurierblaadjes in.
-Dek af met een vel aluminiumfolie en bak nog gedurende 5 tot 10 minuten.
Serveertips
-Serveer dit zalige gerecht in de dakpan.
-Eet met een prikkertje of met je vingers.
-Misschien ook wel eens te proberen met andere vis of scampis.
-Maak de paling schoon of nog liever koop een schoongemaakte vis.
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Kneed een stevig deeg van bloem en water.
Bereidingswijze
-Snij de paling in stukken .
-Leg de stukken in een grote dakpan of kleitablet en bestrooi met zout en oregano.
-Verdeel het eerder gemaakte deeg in 2 stukken en druk die stevig op beide uiteinden van de dakpan of kleitablet om die af te sluiten.
-Giet wijn en olijfolie over de stukken paling en schuif de dakpan met vis in de oven.
-Bak tot de paling bijna gaar is(af en toe eens kijken).
-Maak dan kleine inkepingen in het vlees en steek hier en daar laurierblaadjes in.
-Dek af met een vel aluminiumfolie en bak nog gedurende 5 tot 10 minuten.
Serveertips
-Serveer dit zalige gerecht in de dakpan.
-Eet met een prikkertje of met je vingers.
-Misschien ook wel eens te proberen met andere vis of scampis.