Recept
« Terug naar recepten
Chicken pie - pastei met kip en champignons
PT60M
Chicken pie - pastei met kip en champignons
Een heerlijk chicken pie - pastei met kip en champignons recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chicken pie - pastei met kip en champignons te bereiden
Snij de kippenfilets in stukjes. Hak de bacon grof. Hak de ui fijn. Snij de champignons in 2 of in 4 naar gelang hun grootte.
Kleur de stukjes kip in twee keer aan in een sauteerpan met olie en warme boter. Haal de stukjes uit de pan en leg er de bacon in. Laat 2 min. bruinen en voeg daarna de ui, de champignons, de tijm en de laurier toe. Laat 5 min. verder bakken op een gemiddeld vuur. Bestuif met bloem, meng en giet er daarna de gevogeltefond en de melk bij. Meng en voeg de stukjes kip toe en laat 5 min. verder garen, tot de saus indikt; pas de kruiding aan.
Verwarm de oven voor op 200°C. Stort de bereiding in een grote ovenschotel of 4 aparte borden. Maak de randen vochtig, bedek met bladerdeeg en zorg ervoor dat deze rondom rond goed vastzit. Smeer het bladerdeeg in met het geklopte ei en laat gedurende 25 min. goudbruin bakken in de oven.
Dien warm op met een salade.
Kleur de stukjes kip in twee keer aan in een sauteerpan met olie en warme boter. Haal de stukjes uit de pan en leg er de bacon in. Laat 2 min. bruinen en voeg daarna de ui, de champignons, de tijm en de laurier toe. Laat 5 min. verder bakken op een gemiddeld vuur. Bestuif met bloem, meng en giet er daarna de gevogeltefond en de melk bij. Meng en voeg de stukjes kip toe en laat 5 min. verder garen, tot de saus indikt; pas de kruiding aan.
Verwarm de oven voor op 200°C. Stort de bereiding in een grote ovenschotel of 4 aparte borden. Maak de randen vochtig, bedek met bladerdeeg en zorg ervoor dat deze rondom rond goed vastzit. Smeer het bladerdeeg in met het geklopte ei en laat gedurende 25 min. goudbruin bakken in de oven.
Dien warm op met een salade.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
fijnproever zegt:
lekkerbekske zegt:
fijnproever zegt: