Recept
« Terug naar recepten
Chili con Carne deluxe
PT120M
Chili con Carne deluxe
Een heerlijk chili con carne deluxe recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chili con Carne deluxe te bereiden
Meng alle kruiden met elkaar.
Verhit de olie en fruit de ui en de paprika. Voeg het gehakt toe en breek het in kleine stukjes met een spatel. Zodra het gehakt de roze kleur verliest, fruit je nog even kort de knoflook en tomatenpuree mee.
Voeg de kruidenmix, tomatenstukjes en de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat alles op een zacht vuurtje 1 uur stoven. Vergeet niet af en toe te roeren. Doe de kidneybonen erbij en laat deze nog even goed mee warmen.
Garneer de chili met koriander, fijngehakte rode ui, geraspte kaas en zure room.
Lekker met een kommetje rijst.
Verhit de olie en fruit de ui en de paprika. Voeg het gehakt toe en breek het in kleine stukjes met een spatel. Zodra het gehakt de roze kleur verliest, fruit je nog even kort de knoflook en tomatenpuree mee.
Voeg de kruidenmix, tomatenstukjes en de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat alles op een zacht vuurtje 1 uur stoven. Vergeet niet af en toe te roeren. Doe de kidneybonen erbij en laat deze nog even goed mee warmen.
Garneer de chili met koriander, fijngehakte rode ui, geraspte kaas en zure room.
Lekker met een kommetje rijst.
fijnproever zegt: