Recept
« Terug naar recepten
Chili con Carne II
PT120M
Chili con Carne II
Een heerlijk chili con carne ii recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Stoofschotels
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chili con Carne II te bereiden
1). Verhit de rijstolie in een grote pan met dikke bodem.
2). Fruit daarin aan de uien en knoflook tot de uien beginnen te bruinen.
3). Dan alle kruiden er bij en al omroerend 5 minuten laten mee fruiten
4). Dan gaat het gehakt er bij, dat rul gemaakt moet worden
en zijn kleur moet verliezen.
5). Dan kan het tomatenconcentraat er bij, de tomaten en de bouillon met de suiker.
6). Breng weer aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 1 1/2 uur pruttelen. Wel zo nu en dan omroeren.
7). Dan gaan de kidneybeans er door en de zure room.
2). Fruit daarin aan de uien en knoflook tot de uien beginnen te bruinen.
3). Dan alle kruiden er bij en al omroerend 5 minuten laten mee fruiten
4). Dan gaat het gehakt er bij, dat rul gemaakt moet worden
en zijn kleur moet verliezen.
5). Dan kan het tomatenconcentraat er bij, de tomaten en de bouillon met de suiker.
6). Breng weer aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 1 1/2 uur pruttelen. Wel zo nu en dan omroeren.
7). Dan gaan de kidneybeans er door en de zure room.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Verdeel de massa over diepe borden, strooi er kaas over en de koriander.
jovadu zegt:
Bedankt.