KookJij

Chili con Carne

Een heerlijk chili con carne recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 210 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Aangepast familie recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chili con Carne te bereiden

*Zet de oven aan op 200 graden Celsius
*Doe de paprika's in de oven en draai ze regelmatig om tot ze aardig zijn geblakerd
*Peper en bloem de blokjes vlees
*Bak al het vlees - in porties - mooi bruin
*Gooi de olie weg behalve 2 eetlepels,waarin uien en knoflook net aan bruin worden gebakken.
*Doe dan de bouillon in de pan en breng aan de kook.
*Doe dan het gebakken vlees in de pan er bij en laat dat 45 minuten zachtjes koken.Schraap de bodem van de pan schoon met een houten lepel.
*Terwijl de vlezen staan te koken kunnen we de paprika's ontdoen van vel en zaadlijsten en klein maken.
*Doe paprika's met de lomboks,suiker,sambal,tomaten-concentraat en alle kruiden in de keukenmachine en draai daar een homogene pasta van.
*Doe deze pasta bij de vleesmassa en ga door met pruttelen gedurende 75 minuten met deksel er schuin op,zodat de massa enigszins kan inkoken.
*Doe daan de uitgelekte bonen er bij en laat verder een 30 minuten doorpruttelen met deksel er schuin op.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN : Met geraspte kaas en een dot sour cream en bestrooid met koriander blaadjes en lente-uitjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

J.A.van der Hoeden

J.A.van der Hoeden zegt:
Beste Liske,Zo is het maar net.Bovendien kunnen we er altijd nog een of andere boon bijstoppen.Jan A:)
liske

liske zegt:
Geachte Gerda en Jan, even over de hoeveelheid vlees ten opzichte van bonen: Ik heb vroeger op school geleerd (is wel lang geleden) dat peulvruchten vleesvervangers zijn. (schijf van vijf) dan maakt de verhouding toch niet zoveel uit, als de smaak maar lekker is?
anacrea

anacrea zegt:
Hoi Jan,
Na je voortreffelijke recept oma's sukadelapjes, heb ik dit recept van de chili ook maar gauw bij mijn favorieten opgeslagen. Ziet er zeer aantrekkelijk uit en ga deze ook vast een keer maken. Maar moet nu even oppassen met mijn gewicht. Niet te veel lekkers achter elkaar. Maar als het weer even kan, proberen we het uit. Het water loopt me nu al door de mond.
Groetjes Anneke
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Lieve Gerda en Beste Henk,Bonen zelf weken en dan koken geeft meestal een smakelijker eind product.Daar ben ik het mee eens.Maar de mensen vinden het toch wel makkelijk om kant en klare bonen te gebruiken.En doordat je op de hoeveelheid vlees betrekkelijk weinig bonen gebruikt valt de betere smaak van de zelfgeweekte bonen een beetje weg.Dan de soort bonen :het oorspronkelijke recept is met chili cq kidney beans,maar ik was dan ook begonnen met zeggen dat dit recept aangepast was voor de Europese setting.Vandaar.
Ja,dan kun je natuurlijk allerlei opleukende dingen met dit recept.Daar leent het zich ook voor.Zelf gebruiken we wijn door het inkookmengsel voor het vlees er bij.Ook gooien wij er nogal eens pure chocolade door.Als we een restje rijst hebben wordt dat ook er bij gebruikt en ga zo maar door.Als je een stukje werk wilt elimineren:je kunt paprika kopen,die al ontveld en ontzaad is.Vele varianten dus.
Met vriendelijke groetjes,
Jan A.
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Jan, wat ik er in mis zijn de chili/kidneybonen. Kan ik natuurlijk zelf toevoegen want een blik bruine bonen is gezien de hoeveelheid vlees een beetje weinig. Verder lijkt het me een heerlijk recept wat je makkelijk op een druilerige zondagmorgen kan maken, dan kan het ook nog even lekker doortrekken. Wij eten chili altijd met vers gebakken stokbrood/ciabatta maar rijst kan natuurlijk ook. Eet smakelijk.
Groetjes Gerda;):p
Henk van Haandel

Henk van Haandel zegt:
Als je nou toch zo'n uitgebreide chili maakt, kan je beter gedroogde bonen een nacht weken en in een uur gaarkoken. Voor het werk hoef je het niet te laten en de smaak is een stuk beter.