Recept
« Terug naar recepten
Chili con Carne
PT210M
Chili con Carne
Een heerlijk chili con carne recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Aangepast familie recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chili con Carne te bereiden
*Zet de oven aan op 200 graden Celsius
*Doe de paprika's in de oven en draai ze regelmatig om tot ze aardig zijn geblakerd
*Peper en bloem de blokjes vlees
*Bak al het vlees - in porties - mooi bruin
*Gooi de olie weg behalve 2 eetlepels,waarin uien en knoflook net aan bruin worden gebakken.
*Doe dan de bouillon in de pan en breng aan de kook.
*Doe dan het gebakken vlees in de pan er bij en laat dat 45 minuten zachtjes koken.Schraap de bodem van de pan schoon met een houten lepel.
*Terwijl de vlezen staan te koken kunnen we de paprika's ontdoen van vel en zaadlijsten en klein maken.
*Doe paprika's met de lomboks,suiker,sambal,tomaten-concentraat en alle kruiden in de keukenmachine en draai daar een homogene pasta van.
*Doe deze pasta bij de vleesmassa en ga door met pruttelen gedurende 75 minuten met deksel er schuin op,zodat de massa enigszins kan inkoken.
*Doe daan de uitgelekte bonen er bij en laat verder een 30 minuten doorpruttelen met deksel er schuin op.
*Doe de paprika's in de oven en draai ze regelmatig om tot ze aardig zijn geblakerd
*Peper en bloem de blokjes vlees
*Bak al het vlees - in porties - mooi bruin
*Gooi de olie weg behalve 2 eetlepels,waarin uien en knoflook net aan bruin worden gebakken.
*Doe dan de bouillon in de pan en breng aan de kook.
*Doe dan het gebakken vlees in de pan er bij en laat dat 45 minuten zachtjes koken.Schraap de bodem van de pan schoon met een houten lepel.
*Terwijl de vlezen staan te koken kunnen we de paprika's ontdoen van vel en zaadlijsten en klein maken.
*Doe paprika's met de lomboks,suiker,sambal,tomaten-concentraat en alle kruiden in de keukenmachine en draai daar een homogene pasta van.
*Doe deze pasta bij de vleesmassa en ga door met pruttelen gedurende 75 minuten met deksel er schuin op,zodat de massa enigszins kan inkoken.
*Doe daan de uitgelekte bonen er bij en laat verder een 30 minuten doorpruttelen met deksel er schuin op.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
OPDIENEN : Met geraspte kaas en een dot sour cream en bestrooid met koriander blaadjes en lente-uitjes
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
liske zegt:
anacrea zegt:
Na je voortreffelijke recept oma's sukadelapjes, heb ik dit recept van de chili ook maar gauw bij mijn favorieten opgeslagen. Ziet er zeer aantrekkelijk uit en ga deze ook vast een keer maken. Maar moet nu even oppassen met mijn gewicht. Niet te veel lekkers achter elkaar. Maar als het weer even kan, proberen we het uit. Het water loopt me nu al door de mond.
Groetjes Anneke
deuxchapeaux zegt:
Ja,dan kun je natuurlijk allerlei opleukende dingen met dit recept.Daar leent het zich ook voor.Zelf gebruiken we wijn door het inkookmengsel voor het vlees er bij.Ook gooien wij er nogal eens pure chocolade door.Als we een restje rijst hebben wordt dat ook er bij gebruikt en ga zo maar door.Als je een stukje werk wilt elimineren:je kunt paprika kopen,die al ontveld en ontzaad is.Vele varianten dus.
Met vriendelijke groetjes,
Jan A.
slaatje zegt:
Groetjes Gerda;):p
J.A.van der Hoeden zegt: