Op foto klikken om te vergroten.
We hebben dit gegeten bij " Gehaktbrood van kastanjechampignons".
Toen de aardappels al op waren, dacht ik aan de bosuiringen. Die staan dus niet op de foto.
Recept
« Terug naar recepten
Chili gebakken aardappels
PT25M
Chili gebakken aardappels
Een heerlijk chili gebakken aardappels recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
219 kCal energie
11 Gram vet
11 Gram vet
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Best Comfort Food
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chili gebakken aardappels te bereiden
De aardappels schillen, in de lengte doormidden snijden en elke helft weer in 2 of 3 stukken snijden (in de lengte)
Aardappels koken tot ze net gaar zijn, maar ze mogen niet uit elkaar vallen.
De olie in de wok verhitten en de uiringen al roerend hierin fruiten (ong 3 minuten)
De aardappelschijven toevoegen, chilipeper erover strooien en wat zout.
Bak de aardappels roerend goudbruin. Proeven en eventueel meer chilpoeder/zout toevoegen.
Daarna geraspte kaas over de aardappels strooien, een deksel op de wok doen, de wok van het vuur halen en ong nog 1 minuut laten rusten zodat de kaas wat kan smelten.
Als je wilt dan bestrooien met ringetjes bosui.
Aardappels koken tot ze net gaar zijn, maar ze mogen niet uit elkaar vallen.
De olie in de wok verhitten en de uiringen al roerend hierin fruiten (ong 3 minuten)
De aardappelschijven toevoegen, chilipeper erover strooien en wat zout.
Bak de aardappels roerend goudbruin. Proeven en eventueel meer chilpoeder/zout toevoegen.
Daarna geraspte kaas over de aardappels strooien, een deksel op de wok doen, de wok van het vuur halen en ong nog 1 minuut laten rusten zodat de kaas wat kan smelten.
Als je wilt dan bestrooien met ringetjes bosui.