KookJij

Chili soep

Een heerlijk chili soep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chili soep te bereiden

-Het gehakt kruiden met peper en zout en er balletjes van draaien.
-In de soeppan de balletjes bruin bakken en er de paprika, aardappel en ui en knoflook aan toevoegen, even zacht laten smoren.
-De pan vullen voor ongeveer de helft met kokend water.
-De bouillonblokjes erbij doen en aan de kook brengen.
-Het vuur zacht zetten en de bruine bonen met sap, de witte bonen met tomatensaus en reuzenbonen erbij doen en even zacht laten koken.
-Het blik tomatenblokjes met sap en het blikje tomatenpuree erbij doen samen met de rode peper.
-Goed laten doorwarmen.
-Intussen de nachochips op een ovenplaat verdelen en de cheddar erover verdelen en in een voorverwarmde oven zetten van 200C tot de cheddar gesmolten is.
-De mais en koriander door de soep roeren, even proeven en eventueel bijkruiden met peper en zout.
-De soep in kommen scheppen en beleggen met de nacho's of de nacho's er apart bij serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
@Doriet: zeker, je kan de kruiden altijd aanpassen en toevoegen naar eigen smaak:) en Gea, dankjewel! Laat het smaken!:):)
gea

gea zegt:
Jeetje, wat veel lekkere recepten van jou, Monique! Ik bedoel natuurlijk dan recepten die MIJ aanspreken. Dank je wel!
Doriet Janssen

Doriet Janssen zegt:
Een beetje komijn (Djintan)
is ook lekker in deze soep denk ik, net als in de chili.