Recept
« Terug naar recepten
Chili van knolgroente met yoghurtsaus
PT75M
Chili van knolgroente met yoghurtsaus
Een heerlijk chili van knolgroente met yoghurtsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Chili van knolgroente met yoghurtsaus te bereiden
1. Maak de wortelen, knolrapen en knolselder schoon, snij ze in blokjes. Spoel de prei, snij het wit in ringen, bewaar het lichtgroene deel. Schil de gember en hak hem heel fijn. Schil de knolrapen en snij ze in staatjes. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes.
2. Fruit de wortel, de knolselder, het preiwit en de gember in olie. Voeg de tomatenpuree en chilikruiden toe en laat even meestoven. Blus met de bouillon. Doe er de knolraap en de zoete aardappelen bij en laat afgedekt 15 minuten garen.
3. Snij de bieten in blokjes. Snij de lichtgroene prei in fijne ringetjes. Doe ze bij de andere groenten en laat nog 10 minuten garen.
4. Rasp wat citroenschil en roer dit samen met enkele druppels citroensap door de yoghurt. Snipper de peterselie en strooi die bij de groenten. Breng verder op smaak met peper en zout. Serveer de chili met de yoghurt apart erbij.
2. Fruit de wortel, de knolselder, het preiwit en de gember in olie. Voeg de tomatenpuree en chilikruiden toe en laat even meestoven. Blus met de bouillon. Doe er de knolraap en de zoete aardappelen bij en laat afgedekt 15 minuten garen.
3. Snij de bieten in blokjes. Snij de lichtgroene prei in fijne ringetjes. Doe ze bij de andere groenten en laat nog 10 minuten garen.
4. Rasp wat citroenschil en roer dit samen met enkele druppels citroensap door de yoghurt. Snipper de peterselie en strooi die bij de groenten. Breng verder op smaak met peper en zout. Serveer de chili met de yoghurt apart erbij.