Recept
« Terug naar recepten
Chilinoedels met peultjes en garnalen
PT10M
Chilinoedels met peultjes en garnalen
Lekker snel gerecht met weinig ingrediënten. Volgens mijn man moest ik dit veel vaker maken. Lekker licht gerecht.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chilinoedels met peultjes en garnalen te bereiden
- Kook de noedels (eiermie) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Zet even apart.
- Kook de peultjes plm 3 minuten in water met zout. Laat de peultjes goed uitlekken in een vergiet.
- Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de garnalen tot ze mooi roze zien. Bak de knoflook even mee.Haal de garnalen uit de wok en zet ze even apart
- Bak in het overgebleven vet de peultjes plm. 5 minuten.Voeg nu de garnalen en de noedels toe. Doe de chilisaus erbij en roer alles goed door. Bak alles al omscheppend nog een paar minuten tot alles goed warm is.
- Bestrooi de eiermie met het geroosterde sesamzaad.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Zorg wel dat de peultjes knapperig blijven. Je kunt 4ventueel ook snijbonen of stukjes sperziebonen gebruiken in dit gerecht.