Recept
« Terug naar recepten
Chilinoedels met peultjes en garnalen
PT15M
Chilinoedels met peultjes en garnalen
Lekker snel gerecht met weinig ingrediënten. Lekker licht ook.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chilinoedels met peultjes en garnalen te bereiden
- Kook de noedels (eiermie) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan
- Kook de peultjes plm 3 minuten in water met zout. Laat de peultjes goed uitlekken in een vergiet.
- Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de garnalen tot ze mooi roze zien.
- Bak de knoflook even mee.Haal de garnalen uit de wok en zet ze even apart
- Bak in het overgebleven vet de peultjes plm. 5 minuten. Voeg nu de garnalen en de noedels toe. Doe de chilisaus erbij en roer alles goed door. Bak alles al omscheppend nog een paar minuten tot alles goed warm is.
- Bestrooi de eiermie met het geroosterde sesamzaad.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Zorg wel dat de peultjes knapperig blijven.