KookJij

Chilischotel met aubergine en kip

Een heerlijk chilischotel met aubergine en kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chilischotel met aubergine en kip te bereiden

Snijd de aubergines in de lengte in vieren en snijd ze in stukken van 1 cm.Leg de auberginestukken in een schaal en bestrooi ze royaal met zout.Roer alles goed om.Dek het geheel af met plasticfolie en laat ze 30 min.rusten.Spoel de aubergine goed onder de kraan af en dep ze droog met een schone theedoek droog.Verhit de helft van de olie in de wok,voeg de knoflook toe en bak het zacht maar niet bruin.Voeg de aubergines toe en roerbak dit 3-4 min.Voeg de lente-uitjes en de chillipeper aan de gare aubergine toe en roerbak dit nog 1 min.Schep het uit de wok en zet het apart en warm.Verhit de rest van de olie en voeg de kip toe en roerbak deze 2 min.tot deze gaar zijn.Doe de aubergines terug in de pan en roerbak het gehhel nog 2 min.tot alles goed warm is.Meng de andere ingredïenten en giet deze al roerende over de kip en aubergines in de wok.Roes de saus totdat hij helder en ingedikt is.Dien direct op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lia

Lia zegt:
gisteravond gemaakt en na enige aanpassing was het overheerlijk, het probleem bij mij was dat het te "droog " bleef, de 2 el kippenbouillon heb ik aangevuld tot een lepel of 10. Maar het resultaat was heerlijk !