Recept
« Terug naar recepten
Chilischotel met aubergine en kip
PT60M
Chilischotel met aubergine en kip
Een heerlijk chilischotel met aubergine en kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chilischotel met aubergine en kip te bereiden
Snijd de aubergines in de lengte in vieren en snijd ze in stukken van 1 cm.Leg de auberginestukken in een schaal en bestrooi ze royaal met zout.Roer alles goed om.Dek het geheel af met plasticfolie en laat ze 30 min.rusten.Spoel de aubergine goed onder de kraan af en dep ze droog met een schone theedoek droog.Verhit de helft van de olie in de wok,voeg de knoflook toe en bak het zacht maar niet bruin.Voeg de aubergines toe en roerbak dit 3-4 min.Voeg de lente-uitjes en de chillipeper aan de gare aubergine toe en roerbak dit nog 1 min.Schep het uit de wok en zet het apart en warm.Verhit de rest van de olie en voeg de kip toe en roerbak deze 2 min.tot deze gaar zijn.Doe de aubergines terug in de pan en roerbak het gehhel nog 2 min.tot alles goed warm is.Meng de andere ingredïenten en giet deze al roerende over de kip en aubergines in de wok.Roes de saus totdat hij helder en ingedikt is.Dien direct op.
Lia zegt: