Lekker pittig gerecht wat wij met aardappelpuree hebben gegeten. (manlief houdt niet van rijst helaas)
Drink er een lekkere rode merlot bij.
Recept
« Terug naar recepten
Chilistoofpotje
PT180M
Chilistoofpotje
Een heerlijk chilistoofpotje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chilistoofpotje te bereiden
Snijdt het vlees in dobbelstenen en bestrooi het met peper en zout.
Maak de paprika schoon en snijdt ze in kleine reepjes.
Maak de uien schoon en snipper deze.
Laat de chilibonen uitlekken, maar niet afspoelen.
Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees rondom mooi bruin.
Voeg dan de uien en paprika toe en fruit deze even mee.
Doe dan het chilipoeder, oregano, knoflook en cayennepeper en tomatenpuree en ketchup erbij.
Leg een deksel op de pan en laat alles een 3 uur zachtjes sudderen.
Schep dan de chilibonen en de geraspte oude kaas erdoor en laat het gerecht nog ongeveer
30 minuten in de oven verder gaar stoven.
Maak de paprika schoon en snijdt ze in kleine reepjes.
Maak de uien schoon en snipper deze.
Laat de chilibonen uitlekken, maar niet afspoelen.
Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees rondom mooi bruin.
Voeg dan de uien en paprika toe en fruit deze even mee.
Doe dan het chilipoeder, oregano, knoflook en cayennepeper en tomatenpuree en ketchup erbij.
Leg een deksel op de pan en laat alles een 3 uur zachtjes sudderen.
Schep dan de chilibonen en de geraspte oude kaas erdoor en laat het gerecht nog ongeveer
30 minuten in de oven verder gaar stoven.
HarryLohr zegt: