Superlekkere maaltijdsoep als je deze aanvult met een zachtgekookt eitje, gebakken uitjes en evt nog wat (pittige) kroepoek.
Dit is een van onze favoriete zomersoepen die je flink power geeft als het zonnetje hoog aan de hemel staat :-)
Recept
« Terug naar recepten
Chinees-Indische kippen-groentensoep
PT120M
Chinees-Indische kippen-groentensoep
Een heerlijk chinees-indische kippen-groentensoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Onze Jiri
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinees-Indische kippen-groentensoep te bereiden
Maak van de sjalotjes, knoflook, gemberwortel, laos en het pepertje in de vijzel of keukenmachine met 2 el olie een smeuiige boemboe.
Wrijf de kipfilet in met het 5-kruidenpoeder en laat eventjes iets intrekken, een minuut of 10.
Verwarm de overige olie in de soeppan en fruit hier de boemboe in aan tot het z'n geur af gaat geven.
Blus het af met de bouillon en breng net tegen de kook, leg de kipfilet samen met de daun/laurier en het stukje limoenschil
in de bouillon en laat dit 2 uur op een sudderpitje trekken.
Haal na die tijd de kip uit de bouillon en snij deze in fijne stukjes, verwijder ook de limoenschil en daun/laurier.
Dan de fijngemaakte kip terug in de bouillon samen met de kool, paksoy en prei en laat dit een minuut of 5 zacht koken.
Voeg de bosui, tauge, mihoen en selderij toe en warm deze een minuutje mee al omroerend.
Proef of de soep naar wens op smaak is en dan er lekker van genieten.. Eet smakelijk!!!
Wrijf de kipfilet in met het 5-kruidenpoeder en laat eventjes iets intrekken, een minuut of 10.
Verwarm de overige olie in de soeppan en fruit hier de boemboe in aan tot het z'n geur af gaat geven.
Blus het af met de bouillon en breng net tegen de kook, leg de kipfilet samen met de daun/laurier en het stukje limoenschil
in de bouillon en laat dit 2 uur op een sudderpitje trekken.
Haal na die tijd de kip uit de bouillon en snij deze in fijne stukjes, verwijder ook de limoenschil en daun/laurier.
Dan de fijngemaakte kip terug in de bouillon samen met de kool, paksoy en prei en laat dit een minuut of 5 zacht koken.
Voeg de bosui, tauge, mihoen en selderij toe en warm deze een minuutje mee al omroerend.
Proef of de soep naar wens op smaak is en dan er lekker van genieten.. Eet smakelijk!!!
Erwin Delano zegt: