KookJij

Chinees-Indische kippen-groentensoep

Een heerlijk chinees-indische kippen-groentensoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Maaltijdsoepen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Onze Jiri
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chinees-Indische kippen-groentensoep te bereiden

Maak van de sjalotjes, knoflook, gemberwortel, laos en het pepertje in de vijzel of keukenmachine met 2 el olie een smeuiige boemboe.
Wrijf de kipfilet in met het 5-kruidenpoeder en laat eventjes iets intrekken, een minuut of 10.

Verwarm de overige olie in de soeppan en fruit hier de boemboe in aan tot het z'n geur af gaat geven.
Blus het af met de bouillon en breng net tegen de kook, leg de kipfilet samen met de daun/laurier en het stukje limoenschil
in de bouillon en laat dit 2 uur op een sudderpitje trekken.
Haal na die tijd de kip uit de bouillon en snij deze in fijne stukjes, verwijder ook de limoenschil en daun/laurier.
Dan de fijngemaakte kip terug in de bouillon samen met de kool, paksoy en prei en laat dit een minuut of 5 zacht koken.
Voeg de bosui, tauge, mihoen en selderij toe en warm deze een minuutje mee al omroerend.
Proef of de soep naar wens op smaak is en dan er lekker van genieten.. Eet smakelijk!!!

Mijn kookverhaal (Erwin Delano)

Superlekkere maaltijdsoep als je deze aanvult met een zachtgekookt eitje, gebakken uitjes en evt nog wat (pittige) kroepoek.

Dit is een van onze favoriete zomersoepen die je flink power geeft als het zonnetje hoog aan de hemel staat :-)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Delano

Erwin Delano zegt:
En om even op de kip terug te komen: dat is ieders eigen smaak welke hij/zij gebruikt. Wij liever filet - en als je van goede kwaliteit koopt (niet bij Appie of Jumbo bijvoorbeeld) zijn die prima. Als je liever dijen of poten gebruikt, die nemen!
Spikeysmum

Spikeysmum zegt:
Deze soep ga ik zeker een keertje uitproberen. Een vraagje: waarom kipfilet? Daar zit toch geen smaak aan? Ik zou kippendijen of poten gebruiken en na het koken de botjes eruit halen. Aan vlees wat veel bewogen heeft zit veel meer smaak.