KookJij

Chinese kool met kip en cashewnoten uit de wok

Een heerlijk chinese kool met kip en cashewnoten uit de wok recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chinese kool met kip en cashewnoten uit de wok te bereiden

Snijd de Chinese kool in repen en de kipfilets in blokjes. Verhit de wok. Giet de olie in de pan en bak de kipstukjes gaar. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Giet de sesamolie in de wok en bak de koolreepjes met de knoflook al roerend in enkele minuten beetgaar. Giet de bouillon op de groente en doe de stukjes kip terug in de pan. Schep alles goed om en breng het gerecht op smaak met een
scheutjes ketjap. Strooi er cashewnoten over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Birgit

Birgit zegt:
Lekkerrrr
Dina de man

Dina de man zegt:
Ik heb dit recept gemaakt ik mis meer smaak, kruiden ik weet niet welke kruiden je kan gebruiken.
annelies

annelies zegt:
Makkelijk en gezond met eiermie. Met schuimspaan schep je het eruit dus zeker niet te nat:D
mieke

mieke zegt:
Erg lekker en gezond.
ess1

ess1 zegt:
LIjkt me erg lekker, volgende week proberen!!!;)
khadira

khadira zegt:
Was heerlijk! Lekker met rijst.
sun

sun zegt:
Was echt lekker. En makkelijk. En dan ook nog gezond!
marjel

marjel zegt:
lijkt me erg lekker!!!
Dit past in het dieet van Dr. Frank.
Bedankt en leuk alle reacties van de anderen.
Sem

Sem zegt:
Je kunt als het te nat wordt, wat binden met maizena!;)
gerrie scheper

gerrie scheper zegt:
Ik heb het gisteren gemaakt, maar de chinese kool vervangen door spitskool. heerlijk:)
eter

eter zegt:
Ik heb het gisteren gemaakt,echt heel lekker!Ik heb ook de hoeveelheden verdubbeld voor 4 personen maar er niet teveel kippebouillon bijgedaan.De nootjes heb ik eerst in een koekepan licht geroosterd.Als bijgerecht heb ik er bami bij gemaakt.Kortom een gemakkelijk en snel klaar recept dat heerlijk smaakt!!:):)
leuk

leuk zegt:
lekker:):)
alice

alice zegt:
Lekkere Lente-TIP voor een vegetarier !Vervang de kip voor Hallouni (bakkaas) vaak te verkrijgen bij een Toko of de beter gesorteerde kaaswinkels ! Tevens zou de bakkaas kunnen marineren met wat voor kipmarinade dan ook...
Deze kaas smelt overigens niet dus je hoeft niet langer over het recept te doen dan hiernaast. Kip is ook gauw en goed gaar na 10 of 5 min. Buon Apetito !:)
Kenny

Kenny zegt:
Beste Allison. Er staat bij dat er cashewnoten bij moeten. Zelf ben ik niet heel dol op natte cashewnoten. Misschien moet ik de tip van Michelle, om de hoeveelheid water te halveren, ter harte nemen. Ik weet niet of het wel zo'n goed idee is om er zomaar in het wilde weg bami aan toe te voegen. Ik zeg: een goed recept moet je niet zomaar naar eigen inzicht gaan aanpassen. Iemand nog een lekkere lente-tip voor een vegetarier?
Michelle

Michelle zegt:
:p Heeeeeeeeerlijk! Zelf mijn kids (type wat de boer niet kent..) hebben gesmuld!
Ik heb alleen voor 4 personen de hoeveelheden verdubbeld, behalve de bouillon (anders wordt het te nat).