Recept
« Terug naar recepten
Chinese Lange Bonen met Garnalen uit de Wok
PT30M
Chinese Lange Bonen met Garnalen uit de Wok
Een Chinees bijgerechtje. In plaats van de Chinese lange bonen de kousenband gebruiken.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese Lange Bonen met Garnalen uit de Wok te bereiden
- Zet een pan water op en breng aan de kook.
- Was en schoon de kousenband en snij in stukken van ongeveer 6 cm.
- Doe de kousenband gedurende 3 minuten in het kokende water en giet ze dan af in een vergiet.
- Meng in een kommetje de mirin, ketjap en Sriracha.
- Verhit in een wok 2 eetlepels rijstolie tot zeer heet en wok daarin de kousenband en plakjes gember gedurende 3 minuten.
- Voeg knoflook toe en wok 1 minuut.
- Voeg de garnalen toe en wok 3 minuten.
- Doe dan het mirin mengsel in de wok en kook nog 1 minuut.
- Doe vlak voor het opdienen de lenteui er bij en roer de sesam er door.
- Geef er rijst bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Je kunt hierbij jasmijn thee, bier of niet al te droge witte wijn drinken.