Recept
« Terug naar recepten
Chinese tomatensoep
PT20M
Chinese tomatensoep
Een heerlijk chinese tomatensoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Patricia Klarenberg
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
0 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese tomatensoep te bereiden
Bereiding:
Breng de bouillontablet en het water daan de kook en laat de kipfilets op laag vuur in circa 10 minuten tegen de kook gaar warden.
Snijd intussen de schoongemaakte prei in smalle ringetjes. Schep de kipfilet uit de pan en snijd hem in blokjes of reepjes.
Doe de prei, de tomatenpuree, de azijn, de suiker, de ketjap en de appelmoes bij de bouillon en laat een paar minuten zachtjes koken tot de prei beetgaar is.
Roer de kip door de soep en voeg naar smaak zout en/of peper toe.
Breng de bouillontablet en het water daan de kook en laat de kipfilets op laag vuur in circa 10 minuten tegen de kook gaar warden.
Snijd intussen de schoongemaakte prei in smalle ringetjes. Schep de kipfilet uit de pan en snijd hem in blokjes of reepjes.
Doe de prei, de tomatenpuree, de azijn, de suiker, de ketjap en de appelmoes bij de bouillon en laat een paar minuten zachtjes koken tot de prei beetgaar is.
Roer de kip door de soep en voeg naar smaak zout en/of peper toe.