Recept
« Terug naar recepten
Chinese witte koolsalade
PT8M
Chinese witte koolsalade
Een heerlijk chinese witte koolsalade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
margot tummers
Bereidingstijd:
8 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Nico Tien
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese witte koolsalade te bereiden
Snijd de kool in dunne reepjes en vermeng deze met 1 eetlepel zout en laat de kool 4 uur staan.
Verwijder de zaadjes uit de Spaanse pepers en snijd deze in dunne reepjes.
Snijd de gember in dunne reepjes.
Spoel de kool onder stromend water af en knijp het teveel aan vocht uit de kool.
Vermeng de Spaanse peper, gember, 3 eetlepels olie, 6 eetlepels azijn en 6 eetlepels suiker met de kool en laat dit afgedekt 4 uur staan.
Verwijder de zaadjes uit de Spaanse pepers en snijd deze in dunne reepjes.
Snijd de gember in dunne reepjes.
Spoel de kool onder stromend water af en knijp het teveel aan vocht uit de kool.
Vermeng de Spaanse peper, gember, 3 eetlepels olie, 6 eetlepels azijn en 6 eetlepels suiker met de kool en laat dit afgedekt 4 uur staan.
Mijn kookverhaal (margot tummers)
Ook al is de tijd van met zout en suiker weg zetten erg lang, het is zo'n heerlijk frisse salade dat het de wachttijd waard is.
m.tummers zegt: