KookJij

Chips van pitabroodjes (pittig)

Een heerlijk chips van pitabroodjes (pittig) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eat Well
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chips van pitabroodjes (pittig) te bereiden

Oven op 175 gr. C
Bakpapier licht bespuiten met bakspray of licht invetten.
Het pitabroodje voorzichtig horizontaal doormidden snijden.
Kwast elke helft met een keukenkwastje goed in met olie aan de snijkant.
Meng in een kopje knoflookpoeder + zout + chilipoeder + cayennepoeder.
Strooi dit mengsel gelijkmatig over de besmeerde broodhelften.
Snij dan heel voorzichtig elke helft weer doormidden en dan elk deel in 3 reepjes (zie foto).
Dan heb je in totaal 12 reepjes.
Leg de reepjes met de bestrooide kant boven, op het bakpapier. Het bakpapier kun je op een rooster in de oven leggen of in een bakblik.
Laat ze in ongeveer 12 a 15 minuten krokant bakken.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

We hebben deze "chips" bij de warme maaltijd als extra gegeten i.p.v. stokbrood. We vonden het lekker en apart.
De visite heeft direct het recept overgenomen.
Ze lijken me ook lekker met gedroogde kruiden bijv. rozemarijn en tijm, maar zelf heb ik het nog niet geprobeerd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst