We hebben deze "chips" bij de warme maaltijd als extra gegeten i.p.v. stokbrood. We vonden het lekker en apart.
De visite heeft direct het recept overgenomen.
Ze lijken me ook lekker met gedroogde kruiden bijv. rozemarijn en tijm, maar zelf heb ik het nog niet geprobeerd.
Recept
« Terug naar recepten
Chips van pitabroodjes (pittig)
PT15M
Chips van pitabroodjes (pittig)
Een heerlijk chips van pitabroodjes (pittig) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eat Well
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chips van pitabroodjes (pittig) te bereiden
Oven op 175 gr. C
Bakpapier licht bespuiten met bakspray of licht invetten.
Het pitabroodje voorzichtig horizontaal doormidden snijden.
Kwast elke helft met een keukenkwastje goed in met olie aan de snijkant.
Meng in een kopje knoflookpoeder + zout + chilipoeder + cayennepoeder.
Strooi dit mengsel gelijkmatig over de besmeerde broodhelften.
Snij dan heel voorzichtig elke helft weer doormidden en dan elk deel in 3 reepjes (zie foto).
Dan heb je in totaal 12 reepjes.
Leg de reepjes met de bestrooide kant boven, op het bakpapier. Het bakpapier kun je op een rooster in de oven leggen of in een bakblik.
Laat ze in ongeveer 12 a 15 minuten krokant bakken.
Bakpapier licht bespuiten met bakspray of licht invetten.
Het pitabroodje voorzichtig horizontaal doormidden snijden.
Kwast elke helft met een keukenkwastje goed in met olie aan de snijkant.
Meng in een kopje knoflookpoeder + zout + chilipoeder + cayennepoeder.
Strooi dit mengsel gelijkmatig over de besmeerde broodhelften.
Snij dan heel voorzichtig elke helft weer doormidden en dan elk deel in 3 reepjes (zie foto).
Dan heb je in totaal 12 reepjes.
Leg de reepjes met de bestrooide kant boven, op het bakpapier. Het bakpapier kun je op een rooster in de oven leggen of in een bakblik.
Laat ze in ongeveer 12 a 15 minuten krokant bakken.