Recept
« Terug naar recepten
Chocolade-advokaatcake
PT40M
Chocolade-advokaatcake
Een heerlijk chocolade-advokaatcake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Frencken
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade-advokaatcake te bereiden
Verwarm de oven voor op 150°C.
Zeef de bloem samen met het zelfrijzend bakmeel.
Rasp 75 gram chocolade fijn en 50 gram chocolade grof.
Roer de boter met de basterdsuiker, mespunt zout en de vanillesuiker tot een romige schuimige massa.
Spatel het gezeefde mengsel van bloem en bakmeel er vervolgens luchtig doorheen.
Neem 2/3 deel van het beslag apart en roer de fijn geraspte chocolade erdoor.
Giet de helft van dit beslag in een beboterde cakevorm.
Roer de advokaat door 1/3 deel van het beslag en giet dit beslag daarna over het chocoladebeslag in de cakevorm.
Dek deze laag weer af met het restant van het chocladebeslag.
Bak de cake 90 minuten gaar.
Laat de cake even afkoelen in de vorm en zet hem daarna op een rooster.
Bestrijk de bovenkant met honing en strooi er de grofgeraspte choclade overheen.
Door de warmte van de cake smelt de chocolade samen met de honing over de bovenkant.
Zeef de bloem samen met het zelfrijzend bakmeel.
Rasp 75 gram chocolade fijn en 50 gram chocolade grof.
Roer de boter met de basterdsuiker, mespunt zout en de vanillesuiker tot een romige schuimige massa.
Spatel het gezeefde mengsel van bloem en bakmeel er vervolgens luchtig doorheen.
Neem 2/3 deel van het beslag apart en roer de fijn geraspte chocolade erdoor.
Giet de helft van dit beslag in een beboterde cakevorm.
Roer de advokaat door 1/3 deel van het beslag en giet dit beslag daarna over het chocoladebeslag in de cakevorm.
Dek deze laag weer af met het restant van het chocladebeslag.
Bak de cake 90 minuten gaar.
Laat de cake even afkoelen in de vorm en zet hem daarna op een rooster.
Bestrijk de bovenkant met honing en strooi er de grofgeraspte choclade overheen.
Door de warmte van de cake smelt de chocolade samen met de honing over de bovenkant.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
rozaverschoor zegt:
rozaverschoor zegt: