OPDIENEN:
*zet de choco-knuffeltjes op een bordje,leg er een dot opgeklopte slagroom naast en bestrooi met gehakte nootjes en flintertjes geconfijte citrusschilletjes
Recept
« Terug naar recepten
Chocolade Knuffeltjes
PT45M
Chocolade Knuffeltjes
Een heerlijk chocolade knuffeltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Belgische vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade Knuffeltjes te bereiden
*Doe de chocolade en boter bij elkaar in een kom en zet die in de magnetron en roer regelmatig even door om een goede mix te krijgen (Dit proces kan ook in het badje van Marie !).
*Klop de suiker goed schuimig door de eieren.Voeg de gember purée toe en klop tot homogeen mengsel.
*Voeg de gezeefde bloem toe aan het chocolade mengsel en maak ook daar een homogeen mengsel van
*Nu alles bij elkaar voegen en roeren tot een homogeen mengsel.
*De vormpjes zijn met zachte roomboter ingesmeerd en lichtjes gebloemd en kunnen nu gevuld worden met de
choco-mix.
*Zet de vormpjes 10 minuten in de oven op 200 graden Celsius.Daarna de oven uit draaien en de oven open laten om de "knuffeltjes" te laten afkoelen.
*Haal de "knuffeltjes" uit de vormpjes
*Klop de suiker goed schuimig door de eieren.Voeg de gember purée toe en klop tot homogeen mengsel.
*Voeg de gezeefde bloem toe aan het chocolade mengsel en maak ook daar een homogeen mengsel van
*Nu alles bij elkaar voegen en roeren tot een homogeen mengsel.
*De vormpjes zijn met zachte roomboter ingesmeerd en lichtjes gebloemd en kunnen nu gevuld worden met de
choco-mix.
*Zet de vormpjes 10 minuten in de oven op 200 graden Celsius.Daarna de oven uit draaien en de oven open laten om de "knuffeltjes" te laten afkoelen.
*Haal de "knuffeltjes" uit de vormpjes