Recept
« Terug naar recepten
Chocolade Mousse I
PT240M
Chocolade Mousse I
Een heerlijk chocolade mousse i recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade Mousse I te bereiden
*Chocolade au Bain Marie smelten in een pannetje.
*Boter er door roeren.
*Dan 1 voor 1 de dooiers er door roeren.
*In een echt schone kom de eiwitten met een snufje zout stijf kloppen en dan de poedersuiker er beetje voor beetje doorkloppen.
*De eiwitten voorzichtig door de chocolade spatelen.
*De mousse over 4 bakjes/ramequins verdelen en
minstens 3 uur weg zetten in de ijskast
*Boter er door roeren.
*Dan 1 voor 1 de dooiers er door roeren.
*In een echt schone kom de eiwitten met een snufje zout stijf kloppen en dan de poedersuiker er beetje voor beetje doorkloppen.
*De eiwitten voorzichtig door de chocolade spatelen.
*De mousse over 4 bakjes/ramequins verdelen en
minstens 3 uur weg zetten in de ijskast