KookJij

Chocolade rollentaart met appelmoes

Een heerlijk chocolade rollentaart met appelmoes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: wereldsegerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolade rollentaart met appelmoes te bereiden

Voor de bodem: de lange vingers verkruimelen. Smelt de boter in een pannetje. Als de boter gesmolten is, neem dan het pannetje van het vuur en roer de verkruimelde lange vingers erdoor. Bekleed de springvorm (doorsnede 20 cm) met bakpapier. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met het deeg en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel
Zet de chocoladerollen verticaal rondom de rand van de springvorm en druk ze goed aan.
Voor de vulling: gelatine volgens de bereidingswijze van de verpakking bereiden. De appelmoes met de port of citroensap mengen. De gelatine goed knijpen, oplossen en door het appelmoesmengsel roeren. Zet het mengsel in de koelkast.
Slagroom met suiker opkloppen. Zodra de appelmoes begint in te dikken, de slagroom erdoor roeren. Het mengsel van appelmoes en slagroom in de springvorm doen, gladstrijken en ongeveer 3 uur in de koelkast laten opstijven.
De springvormrand met behulp van een mes voorzichtig verwijderen. De appel wassen, afdrogen en in vieren snijden. De kern eruit snijden en in dunne schijfjes snijden en met citroensap besprenkelen. De taart garneren met appelschijven en mint blaadjes, en royale slagroom toeven.
De taart goed gekoeld serveren

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

my

my zegt:
Lijkt me een beetje rare combinatie...:p