KookJij

Chocolade tiramisu

Een heel erg lekker nagerecht. Om je vingers bij af te likken!
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Italië
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolade tiramisu te bereiden

  1. Klop de eiwitten (stijf) op tot sneeuw.
  2. Meng de mascarpone met de poedersuiker en spatel er voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder.
  3. Smelt de chcocolade au bain marie en spatel het voorzichtig onder de rest.
  4. Meng de koffie met de amaretto in een diep bord en haal er de boudoirkoekjes door en leg lagen koekjes en mascarpone tot boven.
  5. Besprenkel na elke laag koekjes wat amaretto.
  6. Eindig met mascarpone, dek af met plastiekfolie en plaats 4 uur in de ijskast.
  7. Zeef nu de cacaopoeder over de tiramisu en spuit 4 mooie toefjes slagroom bovenop de tiramisu en strooi nogmaals een dun laagje chocoladepoeder, ditmaal op de toefjes slagroom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

freddy RUTTEN

freddy RUTTEN zegt:
ik vond dit zolekker dat ik koppel keren gemaakt heb voor velen personen
freddy RUTTEN

freddy RUTTEN zegt:
ik vond een heerlijk dessert bij de koffie
. Laurette Goris

. Laurette Goris zegt:
Lekker maar wel zwaar kan het zijn dat je de eierdooiers beter bij de mascarpone doet en melkchocolade gebruikt in plaats van pure chocolade
Anne

Anne zegt:
Hallo,

zou u mij kunnen vertellen waar u dit mooie serveerglas gevonden heeft? Of heeft u tips waar ik zo'n glas zou kunnen vinden?

Alvast bedankt!
Anne
Heidy

Heidy zegt:
Is het de ijskast of koelkast?
Simone

Simone zegt:
Het gerecht is heel lekker en simpel om te maken! Zeker een aanrader.
y.frencken

y.frencken zegt:
Dit lijkt me een heel lekker recept. Ik ga het zeker eens maken.
Ronny

Ronny zegt:
@Stefanie

De tiramisu gewoon in de koelkast bewaren en 2 uren voor het opdienen uit de koelkast halen en op kamertemparatuur laten komen. ;)
Tessa

Tessa zegt:
Erg lekker recept. Voor het beste resultaat kun je de tiramisu het beste een dag van te voren maken. Laat de tiramisu 2 uur in de vriezer staan, en dan het liefst nog een nachtje laten opstijven in de koelkast. Super lekker.
karin van Schijndel

karin van Schijndel zegt:
Heb hem net gemaakt voor morgen.
Denk dat er met de ijskast gewoon de koelkast wordt bedoelt..., ik zet hem in ieder geval tot morgen in de koelkast.
Stefanie

Stefanie zegt:
Vraagje. Ik wil dit een dag van tevoren maken, maar moet ik m dan eerst 4 uur in de ijskast doen en vervolgens in de koelkast tot serveren?
poepie

poepie zegt:
wij maken het op onze schpool..:D:):):):)
marjolein

marjolein zegt:
super recept
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Ziet er geweldig uit, ga ik zeker proberen
Anita

Anita zegt:
Zaterdag komen er 12 gasten eten en dit wordt zeker het toetje!!:D