Recept
« Terug naar recepten
Chocolade tiramisu
PT30M
Chocolade tiramisu
Een heel erg lekker nagerecht. Om je vingers bij af te likken!
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
35
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Italië
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade tiramisu te bereiden
- Klop de eiwitten (stijf) op tot sneeuw.
- Meng de mascarpone met de poedersuiker en spatel er voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder.
- Smelt de chcocolade au bain marie en spatel het voorzichtig onder de rest.
- Meng de koffie met de amaretto in een diep bord en haal er de boudoirkoekjes door en leg lagen koekjes en mascarpone tot boven.
- Besprenkel na elke laag koekjes wat amaretto.
- Eindig met mascarpone, dek af met plastiekfolie en plaats 4 uur in de ijskast.
- Zeef nu de cacaopoeder over de tiramisu en spuit 4 mooie toefjes slagroom bovenop de tiramisu en strooi nogmaals een dun laagje chocoladepoeder, ditmaal op de toefjes slagroom.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
. Laurette Goris zegt:
Anne zegt:
zou u mij kunnen vertellen waar u dit mooie serveerglas gevonden heeft? Of heeft u tips waar ik zo'n glas zou kunnen vinden?
Alvast bedankt!
Anne
Ronny zegt:
De tiramisu gewoon in de koelkast bewaren en 2 uren voor het opdienen uit de koelkast halen en op kamertemparatuur laten komen. ;)
Tessa zegt:
karin van Schijndel zegt:
Denk dat er met de ijskast gewoon de koelkast wordt bedoelt..., ik zet hem in ieder geval tot morgen in de koelkast.
freddy RUTTEN zegt: