Recept
« Terug naar recepten
Chocolademousse met karamelsaus en kletskoppen
PT40M
Chocolademousse met karamelsaus en kletskoppen
Een heerlijk chocolademousse met karamelsaus en kletskoppen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wining & dining
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolademousse met karamelsaus en kletskoppen te bereiden
Klop voor de mousse de room met de poedersuiker tot yoghurtdikte.Zet koud weg.Klop de eieren en de eidooier au bain-marie tot ze stevig en schuimig zijn.Smelt de chocola op lage temperatuur en meng voorzichtig met de eieren.Breng op smaak met de cognac.Zet 4 uur koud weg.Zet voor de saus de suiker op in een hoge pan met een paar druppels vocht aan de zijkant.Voeg als de suiker gaat karameliseren(niet roeren) de room toe.Haal daarvoor even de pan van het vuur in verband met spetteren.Laat dan nog enkele minuten doorkoken.Zeef de saus en zet koud weg.Verwarm de oven voor op 200 graden.Meng voor de koekjes poedersuiker,bloem en water.Voeg al roerend de boter toe.Roer er het zout en de kaneel door.Schep eetlepels van het deeg op een met bakapier beklede baplaat.Smeer met de achterkant van een lepel uit tot rondjes.bak ongeveer 5 minuten(blijf erbij,want het kan heel snel gaan.Schep bolletjes mousse in het midden van het bord.Leg de koekjes eromheen en schep er wat saus over.Garneer met een blaadje munt en wat poedersuiker.
djerney zegt:
bedoel je met room slagroom?