KookJij

Chocolademousse

Een heerlijk chocolademousse recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolademousse te bereiden

* laat de chocolade smelten au-bain-marie
* klop de eierdooiers met de suiker op tot een dikke, bijna witte, crème
* meng de gesmolten chocolade onder het eigeelmengsel (voorzichtig roeren, het mengsel moet luchtig blijven)
* klop het eiwit met een klein snuifje zout stijf (gebruik een kom die groot genoeg is, zodat er veel lucht gemengd wordt onder het eiwit)
* meng eerst voorzichtig een lepel eiwit onder het chocolademengsel, daarna de rest van het eiwit (terug voorzichtig roeren)
* verdeel over 4 schaaltjes
* werk eventueel nog af met enkele chocoladeschilfers
* laat min. 2u opstijven in de koelkast

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst