Recept
« Terug naar recepten
Chocolademousse
PT20M
Chocolademousse
Een heerlijk chocolademousse recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Renke Bouwen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolademousse te bereiden
* laat de chocolade smelten au-bain-marie
* klop de eierdooiers met de suiker op tot een dikke, bijna witte, crème
* meng de gesmolten chocolade onder het eigeelmengsel (voorzichtig roeren, het mengsel moet luchtig blijven)
* klop het eiwit met een klein snuifje zout stijf (gebruik een kom die groot genoeg is, zodat er veel lucht gemengd wordt onder het eiwit)
* meng eerst voorzichtig een lepel eiwit onder het chocolademengsel, daarna de rest van het eiwit (terug voorzichtig roeren)
* verdeel over 4 schaaltjes
* werk eventueel nog af met enkele chocoladeschilfers
* laat min. 2u opstijven in de koelkast
* klop de eierdooiers met de suiker op tot een dikke, bijna witte, crème
* meng de gesmolten chocolade onder het eigeelmengsel (voorzichtig roeren, het mengsel moet luchtig blijven)
* klop het eiwit met een klein snuifje zout stijf (gebruik een kom die groot genoeg is, zodat er veel lucht gemengd wordt onder het eiwit)
* meng eerst voorzichtig een lepel eiwit onder het chocolademengsel, daarna de rest van het eiwit (terug voorzichtig roeren)
* verdeel over 4 schaaltjes
* werk eventueel nog af met enkele chocoladeschilfers
* laat min. 2u opstijven in de koelkast