Recept
« Terug naar recepten
Chocoladesoufflé met amandelroom
PT45M
Chocoladesoufflé met amandelroom
Een heerlijk chocoladesoufflé met amandelroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladesoufflé met amandelroom te bereiden
Soufflé:
Oven voorverwarmen op 180 graden C.
Chocolade met likeur in kom op pan met water au bain marie smelten.
Eierdooiers met slagroom en vanillesuiker loskloppen.
Chocolade door eierdooiermengsel roeren.
In vetvrije kom eiwitten met snufje zout stijfkloppen tot stijve pieken ontstaan.
Eiwitten door dooiermengsel spatelen en mengsel in soufflévormpjes doen.
Soufflé in midden van oven 25-30 min. bakken.
Amandelroom:
Slagroom lobbig klopen.
Likeur erdoor roeren.
Soufflé uit oven direct met poedersuiker bestrooien en met amandelroom serveren.
Oven voorverwarmen op 180 graden C.
Chocolade met likeur in kom op pan met water au bain marie smelten.
Eierdooiers met slagroom en vanillesuiker loskloppen.
Chocolade door eierdooiermengsel roeren.
In vetvrije kom eiwitten met snufje zout stijfkloppen tot stijve pieken ontstaan.
Eiwitten door dooiermengsel spatelen en mengsel in soufflévormpjes doen.
Soufflé in midden van oven 25-30 min. bakken.
Amandelroom:
Slagroom lobbig klopen.
Likeur erdoor roeren.
Soufflé uit oven direct met poedersuiker bestrooien en met amandelroom serveren.